След интензивен дъжд в пожарните служби на територията на област Пазарджик са получени над 30 сигнала за произшествия. Основната част от сигналите са за наводнени мазета, както и на приземни етажи на обществени сгради и части от уличната инфраструктура.

За по-малко от час пет екипа на пожарната са оказали помощ в 22 от случаите, работата по отводняване на останалите обекти продължава. Сред засегнатите обществени сгради са МБАЛ-Пазарджик и болница Ескулап. Към момента няма данни за бедстващи и пострадали хора.

Бедствено положение бе обявено от 11.30 часа днес в Смолян. Река Черна е преляла на няколко места - при КАТ, при пожарната и в кв. "Устово", което е наложило да се обяви извънредното положение.

Порой се изсипа и над Пловдив, където имаше паднали дървета върху таксита. По чудо няма жертви. Под вода е и съседният град Съединение. Там властите решиха към този момент да не обявяват бедствено положение. В Съединение от години няма канализация, което е и причина при всеки по-голям дъжд градът да се наводнява. Много дворове и улица са под вода, а хода са блокирани в домовете си.