За 12 дни в извънредно положение коронавирусът преобърна живота ни. Променяме се и ние в опит да бъдем полезни в трудни времена. Днес представихме видеоформат, който ви срещна с мултидисциплинарен екип от специалисти в търсене на отговорите на вашите въпроси за вируса. Само в рамките на няколко часа вчера те станаха стотици, а ние подбрахме най-важните от тях.

Дори най-голямата опасност не е толкова страшна, когато си информиран и подготвен за нея. Така начинът да запазим спокойствието на читателите е да ги осведомяваме с данни от първа ръка.

За целта на вашите въпроси отговаряха проф. Коста Костов - пулмолог от УМБАЛ Св. "Анна" Окръжна болница и председател на Медицинския експертен съвет (МЕС), д-р Велислава Донкин, клиничен психолог от Хематологична болница, д-р Ралица Йорданова, инфекционист от Инфекциозна болница, доц. Дора Александрова, вирусолог от Хематологична болница и доц. Йорданка Ямакова, реаниматор от УСБАЛ по онкология в София.

Благодарим на медицинските експерти, че намериха време за аудиторията на Dir.bg, благодарим и на читателите за доверието, което ни гласуват, благодарим и на "Дънди Прешъс Металс" за съдействието това събитие да се случи.

Проф. Коста Костов: До месец трябва да се замислим - удължаваме платото или пускаме младите на амбразурата
Предложението на Медицинския съвет е за масово тестване сред рисковите групи

Доц. Дора Александрова: Епидемията е била очаквана, от 2019 г. има изготвен модел за разпространение
Стадният имунитет няма как да бъде наложен, защото не се знае каква защита дава и колко трайна е тя

Д-р Ралица Йорданова: До края на годината ваксина срещу коронавирус няма да има
Не сравнявайте грипа с COVID-19

Д-р Велислава Донкин: Невидимата заплаха събужда нашите демони, но ние трябва да останем с ума си
Хората започват да се чувстват под натиск от някакви непрекъснато появяващи се нови цифри