Движението по тунела от и към столичния кв. "Люлин" ще бъде пуснато на 7 март, след повече от половин година, в която бе затворен за основен ремонт. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова, която провери на място строителните дейности по съоръжението и бул. "Царица Йоанна".

Още снимки вижте тук

"Тунелът беше в изключително лошо състояние, не беше реконструиран, откакто е пуснат в експлоатация, също така предизвикваше и голяма опасност за гражданите. От края на юли 2022 г. започна цялостната рехабилитация на тунела.

Сега е напълно обновен с реконструкция на трамвайния релсов път, с реконструкция на платната, стените и осветлението. Благодаря на всички за търпението. Движението в момента е ужасно, но трябваше да осигурим и бъдещата му безопасност", коментира Фандъкова.

Снимка: Булфото

По повод утрешния Национален празник Трети март кметът заяви, че във Втора английска езикова гимназия с решение на Столичния общински съвет са предоставили на всички детски градини, училища и детски ясли над 620 български знамена, които са били осветени, "за да могат да продължат с ценностното възпитание на младите хора в навечерието на нашия национален празник".

Снимка: Булфото