Сигналът за инцидента е подаден около 17 часа в РПУ-Лом, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Деветокласничката Надя Б. е паднала от третия етаж на сградата през междучасието.

Съученички на момичето се скарали, при което едната изхвърлила чантата на другата през прозореца. Раницата се закачила на орнамент от външната страна на училището. Надя решила да помогне и успяла да откачи чантата, но при изправянето си, загубила равновесие и паднала.

Тя е откарана в болницата в Лом със счупени таз, крака, ръка, два прешлена, лицеви кости и множество други травми. Лекарите се борят за живота й.

"Състоянието е критично. Правим всичко, което трябва да се направи. Преливаме кръв и кръвни заместители. Дано всичко да се развие в нейна полза, защото е жалко такъв нелеп инцидент да се случи на толкова млад човек”, каза д-р Георги Савков, управител на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец” в Лом, цитиран от "Фокус".

Медиците поддържат постоянна връзка с Централна реанимация в София. На този етап, поради наличието на кръвоизлив в мозъка, съветът е да не се предприема транспортиране, за да не се влоши още състоянието.

Много е рано да даваме каквито и да било прогнози, тъй като не знаем последствията от височинната травма. Те ще се проявят след 1 - 2 дни”, каза още д-р Савков. По думите му, момичето е докарано в болницата почти веднага след инцидента.

Забавяне не е имало. Това е страшна травма и за децата, които са видели падането, и са намерили детето долу”, уточни лекарят и определи случилото се като нелеп инцидент, за който няма виновен.

По случая е започнало полицейско разследване.