Коментари - Ученичка падна от 3-ия етаж в училище, бори се за живот | dnes.dir.bg
назад

Ученичка падна от 3-ия етаж в училище, бори се за живот

Лекарите в ломската болница се борят за живота на деветокласничка от СОУ "Димитър Маринов" в града, която вчера е паднала от прозореца на класна стая на 3-ия етаж.

Обратно в новината

Коментари - Ученичка падна от 3-ия етаж в училище, бори се за живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Същата тази болница и същият този доктор : Георги Савков - изпратиха майка ми напред с краката...Не си мръднаха пръста по абсолютно никакъв начин да я спасят , а когато тя умираше в отделението през нощта ...всички доктори се бяха събрали в едната стая , смееха се , правеха купон и си изчисляваха извънредният нощен труд...Майка ми беше още живичка , когато единият лекар ...едва се сдържам да не цитирам името му...ми каза да си търся катафалка за другият ден - линейките не извозвали умрели... Убиха ми живота... Сега напускам града завинаги... Този град - а и всички негови жители - огън да ги гори... Исках да транспортирам майка си до София - казаха ми същото ...тя е в тежко състояние , лекарите в Лом са добри - тя ще се оправи...е , оправи се - всяка събота и неделя си я виждам на гробища... За протокола - мама беше на 59 години... Дано детето да се оправи- но , като имам предвид в коя болница е попаднала...едва ли... Съжалявам...

какво става сас детето? добре ли е има ли някакви новини за нея?господи пази я и даи сили на маика и и татко и!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано да се оправи момичето.. къса ми се сърцето..такава трагедия.. кураж на родителите!

Дaно се опрaви !! :)

Явно има проблем с психичното здраве на подрастващите. Подобно поведение е крайно неадекватно за 9-ти клас! За съжаление деца от проблемни семейства, с разведени родители и т.н. често избиват комплексите си върху съучениците си. Още от първите класове трябва да се работи с подобни деца и ако трябва да се преместват в други училища. По-добре да има ТВУ-та за такива, отколкото да повличат в бездната и нормалните деца от нормални семейства.

дано да се оправи детето,но все пак ми е интересно какво делят тези деца? гримове,телефони,гаджета......??? ценностната система е равна на 0,даже на -1

Всъщност малко са й помогнали да падне.

Горката , плаче ми се като чета такива новини. Представям си какво е на родители те и .... по точно не мога да си представя . И дано не ми се налага

Дай боже да оцелее детето... Като знам обаче какво е дереджето на Монтанската болница от към лекари, си представям какво е в Ломската... Да се мести детето веднага в София !

Като не знаете какво е състоянието на детето по-добре не коментирайте. Всички са много компетентни!

Като не знаете какво е състоянието на детето по-добре не коментирайте. Всички са много компетентни!

ДА СЕ ПОМОЛИМ ВСИЧКИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ТОВА ДЕТЕ!

Учил съм в това училище и бях осми клас, когато мога да кажа, че бяхме последния клас що-годе дисциплинирани деца. След това се влоши рязко качеството на образование в това училище, както и във всички останали. Щом е толкова зле момичето, явно е паднало от страната, където е циментирано на земята, защото има и двор с трева, над който също има стаи. Дано да оздравее, а останалите да си вземат поука и никога повече да не се карат за глупости!

От'де толкоз' акъл у една пикла, бе Мите?

Всъщност въпросът може лесно да бъде решен - слагат се декоративни решетки на прозорците. Декоративни, но все пак предпазни.

Много тъпо предложение! Така всички училища ще заприличат на затворнически общежития!

Редно е нещата да приличат на това, което са! Иначе е тъпа мимирия!

В такива случаи най-нелепо е да бъдат обвинявани учителите. Който не е работил в училище, само той не знае колко задължения имат те за опазване живота на децата. А че някои ученици са агресивни и често не си дават сметка за последствията от постъпките си, е друг въпрос. Възпитанието е задача на цялото общество. В училище подрастващите се образоват и възпитават чрез учебното съдържание. Да бъдат изграждани като културни и учтиви е преди всичко задача на семейството.

И слава Богу, защото като гледам ниското ниво на някои учители е по-добре да не се пробват да възпитават. Много невежо е да си мислите, че се възпитава, чрез материала за учене в училище. Май сте пропуснали много лекции в университета, а и може би сте си взели изпитите със слушалка в ухото?

Бъркате учител с възпитател. Ролята на учителя е именно да си предаде материала по съответната учебна дисциплина. Педагогиката не е предмет на учебния час в среден и горен курс.

Но едно дете, закърмено с Кратун Нетуърк, дето шамарите и ритниците са за "Добър ден" - какво друго да мисли? Семеството e също фактор за насаждане на омраза и ненавист към "другия"! Колко сeмeйства поне в неделя ходят на църква или поне сядат да закусят заедно? А и да не ходят на църква - поне в музей или театър??? И .. резултатите се виждат! ИДИОТИТЕ ПОБЕДИХА С ПЪЛЕН ИПОН!!!

Това с КРАТУН нетуърк направо цепи мрака!!! ;-)))))).....КРАТУН.....

Нямате представа на какъв тормоз подлогат сина ми в 4 клас в елитно столично училище, защото се опитва да е приличен, да не псува и да не се подвежда по "гъзарски" стойки. И когато го защитя - нарочват го учителки и директорка, защото им нарушава рахата. Те искат за училището им да се чуват само хвалби, а проблемите да се потулват тайничко зад стените на училището. За тях не е проблем агресията, а търсенето на права и отговорност. И това в четвърти клас, не ми си мисли някои хлапаци какво ще представляват в девети клас?

Не разбрах кой подлага сина ви на тормоз? Кой му пречи да не псува?

не разбирам защо никой не ми отговаря, а пък всички пишат минуси? Попитах прост въпрос "Кой тормози детето?". Учителите ли, съучениците ли, външни лица ли?

е, че тук става въпрос за съучениците на момчето. А когато родителят ходи да иска помощ от учителите, последните нарочват детето му. Един път прочетох коментара и ми стана ясно. Предполагам, че имате толкова минуси, защото се правите, че не виждате какво става във всяко едно българско училище: от най -селското, до най - "елитните".

Не знам какво разбирате под "елитно училище" и дали то е такова, ако онова, което пишете е истина. Направете проучване и намерете за детето си друга среда, в друго училище.

Не разбирам какво общо има коментарът Ви с тази трагедия... Нямам думи.

точно това се случва !

Че какво му е елитното на това училище?! Ако е вярно това, което пишете, дайте веднага гласност на случващото се чрез медиите. Те са много отворени на такива теми. Не се страхувайте!!!

да се молим за нея.

Ами тази девойка, която е изхвърлила чантата през прозореца - това първата ли геройчна постъпка е ... значи до вчера е била мила, възпитана и хрисима и изведнъж започва да изхвърля раници ?!?!?! Нали уж в училищата има психолози, педагогически съветници, класни ръководители охрана , камери ... все неща, за които плащаме или чрез данъците или зорноволно в училище. За какво са там, като всяко "лайно" може безнаказано да издевателсва върху другите и да си прави каквото си поиска ... щото така му е кеф ??? Или ... докато парите следват ученика, "лоши" ученици - няма ... а, ако нещо се издъни - ще му мислим после. И после искат да пускаме децата си на предучилищна от 4 годишни - НЕ БЛАГОДАРЯ !!!

Къде са според теб родителите? Задачата на родителите каква е според теб? В нашия клас има едно лигаво момче пречи на всички много пъти на родителска среща сме задавали въпроса какво мисли да прави класната и ръководството на училището. Свиват рамене и казват то е син на еди кой си. Ти драга как ще постъпиш в този случай? Ние имахме късмет набиха лайното няколко пъти и то взе че се спря.

Чии родители? На тази, дето е изхвърлила чантата, или на бутнато дете? Вероятно са били на работа. Проблемът е, че училището отдавна не е регулатор на дисциплината. И разни ми ти там училищни психиатри не са на местата си.

Така е, ако не го научат у тях, защото са много важни, на улицата ще го научат, а и в живота не се толерират такива.

Не мога да разбера чии родители точно търсите??? Нормалните родители обикновенно са на работа и доста от тях се опитват да решават не по-малко сложни казуси. Родителите нямат право да възпитават, бият, наказват и ... чужди деца, те не присъстват в училище и нямат обективен поглед върху нещата, които се случват там. Те могат само да съдействат на училищните власти, ако проблемите се поставят открито, защото в много случаи агресията или не се забелязва изобщо или се подценява.

За глупости умарат НАШИТЕ деца, щото в глупава държава живеем. Без да хваля или правъзнасям никого, кажете ми дали в Германия, или Франция, или Америка си изхвърлят чантите през прозорците?! Но у нас безнаказаността е повсеместна, като почнеш от политиците прокурорита (и най-главните там) и завършиш с огняра в X-тото училище, който поддържа и сайта му и затова никога нищо нЕма там. Дано се оправи дедето ! Дано станат чудеса!

Сигурен ли си, че децата в Германия и Франция не си изхвърлят чантите през прозорците?

но съм сигурен, че още в първите дни на образованието си те научават, ЧЕ КОЙТО ПОВРЕДИ УМИШЛЕНО ИЛИ НЕУМИШЛЕНО ЧЕЖДА СОБСТВЕНОСТ СЕ НАКАЗВА, БЪРЗО И БЕЗАПЕЛАЦИОННО,СИРЕЧ ВЕДНАГА И СТРОГО.

Моля се от все сърце да се оправи девойчето, но Вашият коментар е откровено глупав, ще ме извинявате. Децата са деца абсолютно навсякъде по света, пък за тинейджърите да не говорим. И не намесвайте държавата в тая ситуация, моля. Не ви е виновна тя за всичко.

Дано се оправи момичето!... Относно коментара на господина ще му препоръчам да ровне малко в нета и да си припомни колко скоро беше последната стрелба от ученик в Щатите.

ама изобщо не си в час моето момче. Виждал съм през 1986г. в ФРГ как ученик излиза от училището пали цигара изпушва я и след това я гаси на бялата стена на оградата. През 1988г. в ГДР пък съм виждал ученик да излиза от училище и да започва да замярга с ябълки гълбите които пиеха вода в шадравана пред училището. Бъркаш сега е още по зле.

Не, те в Америка не си хвърлят раниците, направо се стрелят ако не си чувал.

Направо съм потресена от някои коментарите. Не си мислете, че сте много оригинални на чужд гръб! Жалко е за детето...

Дано се оправи!

Аз като хлапе съм изкарал голям късмет, че съм непокътнат, защото това е най-малката простотия която съм правил. Въпроса не е във вината на някой а в постъпките ни и последствията от тях :( Надявам се момичето да се оправи и да успее да се възстанови така, че някой ден това да е само лош спомен ! Успех във възстановяването !

Е нали институциите ще се грижат за децата ни още от пеленачета Къде са били вечно ревящите за повече пари даскали Да се търси отговорност от директорката

Даскалите да стоят до всяко дете, както в класната стая, така и по коридорите, така и в тоалетните, така и на двора...Хайде стига скудоумия. Даскалът през междучасието не е длъжен да стои в класната стая. Това са 10 минути през които и той иска да отдъхне, да смени учебници, карти, дневник или да попълни материална книга и пр. Тук опираме до възпитание, което всички заедно дават: и родители, и учители, и общество.

Ломските цигани винаги гласуват за комунистите. Поради тази причина преди 1944год. им е било отнето правото на глас и им е било забранено да гласуват. Да скачат през прозорците и ако може от по високо.

Димитър Станишев е от Лом. Така, че и Серго си е парче ломчанин. Сигурно за това модераторът ми скри коментара.

Къде е връзката. Аха, схванах. Жоро Павето /българския Джак Изкормвача/ е кореняк софиянец. И? :))

Димитър Станишев е роден в село Щука Струмнишко.

Младо е момичето ще се оправи и повече така няма да прави .

Това само показва, колко здрави и непоклатими растат децата ни, откъдето и да паднат. Направо са като "Робокоп", почти неузвими. И толкова невъзпришемчиви към нищо. Така се оцелява днес, само че защо ли не им трябват такива по света, да се чуди човек, брей.

Много нелеп инцидент,дано се оправи напълно.

123

Къде се изпари инстинктът за самосъхранение на тези деца?Защо никой не им обяснява, че едно е да си спайдермен на кино или в компютърната игричка, а съвсем друго е в истинския живот. И за колко още други неща виртуалното определя тяхното поведение. Дано се излекува напълно!

нищо общо няма виртуала, аз като бях дете нямаше все още компютри, а пак бяхме безстрашни лапета, характерно е за децата, просто това не е имало късмет

Ужас и аз, като си спомня само - потрепервам.

аз си спомних като бяхме в 6 клас на екскурзия как минавахме по первазите на прозорците от стая в стая - за 11 етаж на хотел говорим, щото даскалиците ни бяха заключили по стаите, а ние искахме да си правим купон

Да не сме били в един клас?

май в шести клас си си останал

А ти защо отричаш детството си? Лоши спомени ли имаш от тогава?

деер

Не може..... А как е транспортирана до болница в Лом? С телепортиране ли?

До болницата не се е знаело какво е състоянието.

Жалко за момичето, да се осакати заради някакви кифленски истории. Надявам се, че на кифлите, заради които е станало това им е достатъчно кофти.

Кифлите сигурно вече са напълнили фейса със снимки и разказчета за "събитието на живота си" - все пак не всеки ден някой почти се убива пред очите ти...

Снимката е от Благоевград,а случаят в Лом,но каквато ни държавата,такава и журналята-просто отбелязвам.Дано да се оправи детето.

дано се оправи момичето. ужасно нелеп инцидент.....кураж

Господи прости на тези коментиращи неразумници-те не знаят какво говорят и помогни на момичето да оздравее! Всички млади хора вършат неразумни неща, нима ние -възрастните винаги сме разумни?? Ако беше така, то България щеше да е райска градина, но не би! Защо съдите прекалено строго децата, а към вашите действия сте снизходителни? На този хал сме защото искаме на съседа да му е зле!

Дари

Дано се възстанови и няма трайни неприятни последици. Бог да е с нея. Момичето явно е добро - помогнало е. Не разбирам обидните коментари. Да, можело е някой да я придържа, а вероятно и нещо друго да се измисли, но вече е късно.

Защо да е шибана държавата? Държавата я правят хората в нея! Та с две думи:каквито хората, такава и държавата! Дано детето оцелее, помогни му Боже.

шибана държава

Те такива работи другаде не стават.

Селения и простотия.

До Троян Трояне, в ред ли си?

Дано да умре, да се спаси от тази трагикомедия наречена България. Бог да е с нея.

Дано ти пукнеш, изроде.

Нямам думи... Пожелавам ти същото, лайно

много си зле, много прост и тъп, ако детето беше твое, а и прочетеш такъв коментар? Но с твоя мозък може и да се зарадваш

защо прозорците не са били обезопасени! Училището е място за деца, а децата често са непредсказуеми! Дано се оправи детето!

Какво дете?? Тази е на 16 години - цял непълнолетен човек! Може даже, ако иска, да се жени! Сама би трябвало да знае, че от прозореца на училището не се излиза.

януари

шегуваш се, нали-:)

Това са глупости.

Помогни й, Господи!!!!!!!!!!! Ще запаля свещ за детето.

Не деца, а откачалки! Горкото момиче! Дано се оправи!

За съжаление на българските училища трябва да се сложат решетки на прозорците. Децата озверяха и това е логична мярка!

още 1991 се хвърляха чанти през прозорците на училищата, и то не в Лом а София!!!!! Озверяването не е от 2013 година а от 1990 година!!!!

Дано се оправи момичето,помогни и Господи!