Арестуваните са на възраст между 18 и 25 години, а 30-годишният обитател на жилището в кв. "Три чучура Юг", от което са хвърляни бурканите, се издирва, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Младежите се събрали на купон в апартамента на Станимир И., известен с прякора си Стамбето, снощи.

На сутринта решили да се позабавляват, като си направят самоделни запалителни бомби. Напълнили бутилки и буркани с бензин и пъхнали парцали, които палели. След това хвърляли "бомбите", както и пиратки от осмия етаж на детската площадка долу.

Уплашените съседи подали сигнал на тел. 112 около 10.40 ч.

Незабавно на адреса са изпратени полицейски екипи, районът бил заграден, а хората от съседните апартаменти били изведени. 
По време на акцията, на живущите в блока било забранено да влизат и да излизат от домовете си.

Купонджиите се барикадирали и отказали да излязат. След двучасова обсада полицаите влизат в апартамента и арестуват шестима от тях. Собственикът на жилището Станимир И. обаче успял да избяга още преди полицията да пристигне на адреса. Той се издирва.

По информация на bTV, мъжът е криминално проявен, като преди време е имал обвинение за притежание на наркотици.
Останалите са задържани за 24 часа.

По случая е образувано е досъдебно производство. Продължават процесуално-следствените действия – лични обиски, оглед на местопроизшествие и претърсвания.

69-годишният Петър Коджейков се бе барикадирал за почти 20 часа в дома си в столичния квартал „Стрелбище” през уикенда. Изведеният от спецполицаи бивш полицай стреля веднъж по преговарящи с него и два пъти по дъщеря си, за щастие без да засегне никого.