Сигналът за нападението е получен около 8.55 ч. в Районното управление на полицията в Средец, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Двама въоръжени с пистолет и спрей мъже са атакували инкасо автомобил, превозващ пари за пенсии, паркиран пред пощенския клон на ул. "Христо Ботев" №12.

Вижте снимки>>>

"Мъжете от инкасото носеха парите зад пощата, когато ги нападнаха маскираните. Бяха със спрей и започнаха да пръскат", разказва очевидец на атаката пред bTV.

Охраната на инкасото обаче е оказала съпротива и открила стрелба.

Охранителите, които са на 37 и 57 години, простреляли единия от нападателите, който заедно със съучастника си се опитал да избяга, но на около 200 метра паднал на улицата и починал. Вторият нападател успял да се укрие, но броени минути по-късно е задържан и отведен в Районно управление – Средец.

За залавянето помогнал и 19-годишен младеж от Средец.

"Вървях към пощата, когато видях, че срещу мен тича маскиран висок мъж, гонен от двама цивилни. Те се развикаха към мен за помощ и аз го спънах. Той падна на земята, а полицаите го арестуваха", разказа Митко Радков.

Установено е, че нападателите са 20-годишни братовчеди. Те не са криминално проявени. Младежите се казват Христо и Бойко Борецови. Бойко е от Бургас, а Христо от Черноморец. Той е и загиналият.

Семейството на Христо е обикновено. Родителите му се занимават със земеделие. Убитият младеж е средният от трима братя. Христо Борецов е завършил Механотехникума в Бургас.

"Родителите са свестни хора. Бащата имаше кран, после камион. Майката работеше в хранителен магазин. Гледат, лозя, животни, децата все бяха с тях. Чудим се всички какво му е станало, той не беше агресивно момче", каза кметът на Черноморец Добри Добрев, цитиран от "Труд".

След като завършил, Христо Барецов работил в СОТ, а след това в бензиностанция като пълнач, но го освободили.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас е започнало досъдебно производство.

Към момента се извършва оглед на местопроизшествието, предстои да бъдат разпитани множество свидетели и назначени експертизи.

От прокуратурата съобщиха, че повече подробности за случая ще бъдат разкрити на по-късен етап.