МВР и Владислав Горанов направиха първи изявления по случая с издирваната от Интерпол кола, с която е бил установен да шофира бившият финансов министър.

Горанов е бил засечен на границата ни със Сърбия да кара лизингов автомобил, обявен за издирване. От пресцентъра на МВР потвърдиха пред БНР за случая. Колата била издирвана от Интерпол Русия.

Автомобилът, шофиран от ексминистъра, е собственост на известна лизингова компания и представител на няколко марки автомобили у нас и е купен на изплащане от Горанов.

След като е станало ясно, че с колата има проблем, той се върнал, а няколко часа по-късно преминал границата ни със Сърбия с друг автомобил. В момента МВР извършва проверка как краденият автомобил е попаднал у нас. По случая предстои разследване.

Самият Владислав Горанов коментира пред Нова тв за случилото се на граничния пункт "Калотина". "Автомобилът е закупен през март 2020 г. на лизинг от голям търговец. Снощи на път за Сърбия, когато стигнах до "Калотина", Гранична полиция ме уведоми, че автомобилът се издирва и поискаха да се върна на територията на България", уточни Горанов.

Той допълни, че е оставил колата си в Драгоман и с друго превозно средство е продължил към Сърбия, където е на рожден ден на свой приятел. "Няма как да знам, че автомобилът е издирван, а и не съм негов собственик", категоричен е Горанов.

Бившият финансов министър каза, че ако са му били разпоредили да изчака, е щял да го направи. "Впоследствие, след като преминах с друг автомобил, нямаше коментар от Гранична полиция при преминаването ми към Сърбия. Не съм останал с впечатление, че съм отказал съдействие на органите на МВР", уточни Горанов и допълни: "Ако колегите от МВР имаха някакъв коментар, можеше да ми зададат въпроси и да получат уточнения".

Той обясни, че е готов да съдейства с информация и да предаде автомобила. "Колата е в Драгоман и до края на деня ще бъде предадена на органите на МВР. Но с мен от МВР никой не се е свързал към настоящия момент", заяви Горанов.