Сигналът бе подаден в Столичната дирекция на полицията в 8.45 ч. във вторник. Малко преди това офисът е бил зареден с пари от инкасо автомобил. Финансовият център се намира в близост до моста "Чавдар".

Минути след отварянето на клона в 8.30 ч. двама мъже с каски за мотоциклети  нахлуват вътре и заплашват служителите с оръжие. От записите на охранителните камери в помещението се вижда, че обирът е извършен само за 32 секунди. За това време нападателите успяват да обезвредят охранителя и едната служителка, като завързват ръцете им с т.нар "свински опашки". След това принуждават касиерката да отвори касата, връзват и нейните ръце и взимат парите - около 60 000 лева, след което побягват.

Охранителни камери в района обаче са заснели мъжете да се качват на мотор, паркиран на улица "Чаталджа", която е успоредна на бул. "Дондуков". Двамата са с едро телосложение и ръст около 190 см. Били облечени с черни кожени панталони и обемни якета.

Едната от служителките все пак успява да натисне паник-бутона, но първоначално настъпва объркване от страна на СОТ, откъдето мислят, че тревогата е фалшива и идва от друг клон на „Алианц”. Затова и от фирмата се забавят при обработването на сигнала, съобщи Дарик радио.

„Самата служителка не е взела необходимите мерки и вратата на касовото помещение е била отворена. Ако е била затворена, извършителите щяха да бъдат доста затруднени. Най-адекватната реакция е веднага да се натисне паник-бутонът. СОТ-ът да не звъни да пита дали сигналът е фалшив, а да реагира адекватно и служителите му да бъдат подготвени”, обясни началникът на отдел „Грабежи” към СДВР Илко Илиев, цитиран от радиото.

Нападателите се издирват, а криминалистите анализират дали има връзка между този обир и грабежите на банковия клон на ОББ в Студентски град през април и на пощенския клон в Челопене в началото на октомври, тъй като и в трите случая обирджиите избягаха с мотори.