Верните отговори на тестовете по математика за седми и десети клас, и формулите към тях, са публикувани в сайта на Министерството на образованието и науката (МОН), в рубриката "Общо образование" - Национално външно оценяване. Това съобщи пресцентърът на МОН.

Вижте отговорите ТУК>>>

Днес се състоя националното външно оценяване за седми и десети клас по математика, на което предварително се очакваше да се явят над 110 000 ученици.

Учениците в седми и десети клас, които днес се явяват на националното външно оценяване по математика, имат право да използват свитък с формули, предоставени от Министерството на образованието и науката. Това съобщи по-рано днес пресцентърът на МОН.

В 9:38 часа днес в МОН е постъпил сигнал, че при печат на файла с формули по математика за десети клас, конвертиран от Word в PDF, в част от формулите не се визуализират скобите.

В отговор на сигнала, в рамките на 6 минути, е направена проверка и файлът е качен отново. Дадено е указание за начален момент на изпита да се смята моментът, в който всички ученици в съответното училище разполагат с повторно качените коректни формули.

Изпитът е в една част и е с продължителност 90 минути. Учениците не са ощетени, увериха по-рано днес от МОН.