Учителка от Варна удари дете от 3-ти клас по време на учебен час. Директорът на Регионалното управление по образованието в посочи, че според сигнала учителка в занималня на третокласници към СУ "Неофит Бозвели" в ж.к. "Младост" изпуска нервите си, повишава тон и замахва към едно от децата, което преди това е изхвърлило храната на друго дете, съобщава Фокус.

Тя добави, че в институцията е постъпила жалба, придружена от клип, в който се вижда как учителката от 3б клас в училището удря детето. Веднага на място е бил изпратен екип от РУО - Варна, който е проверил сигналите, като проверката по същество все още не е приключила, защото всичко трябва да се опише в констативен протокол.

Венцислава Генова добави, че след това се издават предписания до директорът на училището, който има определен срок за отстраняването им.

"Така че документално проверката не е приключила, като по същество сигналите са проверени в училището", допълни Генова.

Тя заяви, че учителката се е извинила, че е допуснала общуване с децата, в нарушение с длъжностната характеристика на Етичния кодекс.

"Така или иначе, директорът на учебното заведение предстои да приложи Кодекса на труда със съответната санкция за недопустимото поведение спрямо децата. В момента по мнение на директора в паралелката е спокойно, учителката работи с децата, защото те я приемат - независимо от случилото се и там учебния процес върви спокойно", каза в заключение директорът на РУО - Варна.