"Време е да дам отговор защо се включвам в политиката. Знам, че за много от приятелите ми е шок, а други гледат с насмешка и презрение. Истината е, че тази сфера никога не ме е изкушавала" - това пише в профила си в Инстаграм Маринела Арабаджиева, която скоро обяви, че смята да се включи в политическия живот у нас.

Тя и съпругът й Ветко Арабаджиев са под домашен арест, след като заедно със сина им Вълчо и още 5-има души са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари от 2018 г.

През пролетта на 2019 г. съпрузите бяха открити да се укриват в имението на Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, край Барселона, след което бяха екстрадирани у нас.

Ето какво пише още Арабаджиева в поста си:

"Личното ми убеждение е, че в българския парламент трябва да влизат хора, които с качествата и опита си да допринасят за развитието на страната ни, а не за личностно облагодетелстване и манипулиране на общественото мнение. По болезнен начин и аз, и семейството ми разбрахме, че всичко е политика - включително и правораздаването, а там хората с принципи са малцинство.

Дали аз и близките ми можехме да живеем спокойно в чужбина? Разбира се. Само че избрахме по-трудното - да останем да работим, да вложим идеите и мечтите си тук. Затова и всеки ден се опитваме да докажем, че не ние сме проблемът на България, а дали можем да бъдем решението - всеки от вас ще прецени на 11.07.2021.

Кандидат съм за народен представител не заради личните ми проблеми - тях политиката не може да ми ги разреши, но ще използвам тази кампания, за да дам кураж на всеки гражданин да търси правата си, да не се страхува и да се изправи срещу тези, които смятат, че владеят живота му".

Кадър: Официална страница в Инстаграм на Маринела Арабаджиева