Трансферният прозорец за партиите преди новите избори очевидно е отворен. Активните мероприятия - също. Съвпадат с ръста на доверието към "Изправи се.БГ", който е над 50 %. Това сподели председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова по повод излезлите по-рано публикации, свързани със създаването на лява коалиция.

"Изправи се.БГ" не е партия, не участва в трансфери. Ние сме гражданска платформа и нямаме връзка с никакви коалиции на келепира и с никакви форми на ТКЗС-та, допълва Манолова. - Не участваме и в трикове, активни ПР-мероприятия и организирани пропагандни групи за коалиции. Още повече, че се заговори за лява коалиция, чиито ТВ-промоутъри се явяват депутати от ДПС. Забележителен инженерен детайл за набитото око на свободните журналисти."

"Изправи се.БГ" не се продава, не се сватосва и не се разцепва, колкото и това да е блян за нашите опоненти. Ние се борим за обикновените хора. А борците за постове на червени килими винаги ще са наши опоненти", допълва тя.

"Партиите, с които се явихме на изборите, са три. Коя от тях с кого преговаря е решение на техните органи, което не ни ангажира. Защото "Изправи се.БГ" е платформата на гражданите. Не е зависила и няма да зависи от партии. Опитите да се вбие клин в "Изправи се.БГ" няма да успеят", споделя още тя.

"Днес се борихме за път, наречен от хората "лунен пейзаж", който свърза няколко села в Северозапада, обещаван от правителствата и на ГЕРБ, и на БСП, и на кой ли не. Утре ще защитим поредния рекетиран малък бизнес. След това - други пострадали обикновени хора, от които партиите не се интересуват, особено в периода на трансферния прозорец. Статуквото добре си живее, докато хората се борят за онова, което плащат с данъците си. "Изправи се.БГ" е до тези обикновени и забравени от властта хора. Статуквото винаги ще е срещу тях. А ние - винаги срещу статуквото", завършва Манолова.

Междувременно от пресцентъра на БСП съобщиха, че утре сутрин председателят Корнелия Нинова ще даде пресконференция в партийната централа на "Позитано 20" във връзка с голямата лява коалиция за предстоящите избори.