Публично известно е, че целият подземен свят е мобилизиран да прави изборите на г-жа Фандъкова. Вотът й е организиран. Има подаден сигнал от адвокати за подобни нарушения в изборния ден. Г-жа Фандъкова е фаворит на ромския вот. Всеки може да проследи секциите във "Факултета" и във "Филиповци". Проблемът е, че тя води с 10 към 1 по отношение на всички останали кандидати взети заедно. Това заяви пред Нова тв кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

"Да се гласува ударно рано сутринта е съмнително. Според социолозите съотношението между двете ни е било 40 към 10 преди 10.00 ч.", добави тя.

В момента 38 000 е разликата между гласовете за двете. "Това е нищожна разлика, която може да бъде стопена и доволните усмивки на г-н Борисов и на ГЕРБ да се изчезнат. Всичко зависи от гражданите. Не могат да бъдат купени толкова гласове, че да удавят вота на хората", каза още Манолова.

По думите й лъжите на предизборния щаб и на г-жа Фандъкова продължават. "Показах многократно кои са хората в моя екип. За разлика от нея не влизам в пазарлъци с партийни централи. Не си купувам подкрепата и не раздавам постове", категорична е Манолова.

Тя твърди, че поведението на Фандъкова е последователно. "В рамките на кампанията преди първия тур тя бягаше от дебати. Тя избяга от дебата пред студентите в Софийския университет и пред младежките организации. Тя отказа участие и на хората от "Спаси София", които ни поканиха днес", поясни Манолова.

Тя допълни, че финансите, които са вложени в кампанията й, може да види всеки в реално време в интернет. "Информация за парите има на сайта на кампанията ми. Не чух колко пари г-жа Фандъкова е похарчила за кампанията си. Не стана ясно колко струват билбордовете, с които тя разполагаше", заяви независимият кандидат за кмет на София.

Също така Манолова предизвика Фандъкова да не се крие. "Тя избяга разговор. Готова съм на дебат преди балотажа. Нека да дойде и публично да обсъдим проблемите на София", каза още Манолова.