Както бе обявено в социалните мрежи, днес по обед протестиращи се събраха пред Народното събрание с цел сваляне на правителството, видя репортер на Dir.bg.

Снимка: Иван Григоров

Въпреки обявените очаквани над 15 хиляди души, пред парламента дойдоха значително по-малко хора. Повечето от тях бяха възрастни, но имаше и по-млади, дори деца.

Снимка: Иван Григоров

За известно време протестиращите успяха да пробият кордона полицаи и да приближат сградата на парламента, което наложи и спиране за часове на движението пред паметника на Цар Освободител.

За Dir.bg един от участниците, представил се като Антон Славов от Петрич поясни, че е тук за да протестира срещу ниските пенсии и заплати и политиката, която страната води през последните години.

Сред протестиращите освен знамена и плакати, се появиха и хоругви, носени от малка група хора. Хората на площада скандират "Оставка", "Мафия"= Техните искания, които могат да се видят на плакатите са промяна на модела на управление и промяна на Конституцията.

Снимка: Иван Григоров

Сред протестиращите бе и Марин Маринов, станал известен около протестите срещу кабинета "Орешарски" през 2013 година. Забелязан бе и юристът Николай Гацев, който е бивш общински съветник от СДС.

Снимка: Иван Григоров

Някои от протестиращите бяха враждебно настроени към присъстващи журналисти и дори отправиха гневни упреци към тях.  

Протестът бе обявен да приключи в 22 часа, но това стана по-рано - в късния следобед. Демонстрантите обявиха, че ще се съберат отново утре в 12 часа на същото място - пред Народното събрание. Чуха се закани в понеделник да се съберат повече хора и че протестът ще продължи три дни.