Двамата бяха обвинени за пране на пари, а Павлов и за документни престъпления. Няма да бъдат запорирани сметки на вестниците, откъдето се плащат заплатите и осигуровките на работещите в тях, тъй като това е недопустимо по закон, обясни Румяна Арнаудова, цитирана от БНТ.

Миналата седмица в. "Преса" публикува запис със скандални изявления на Павлов за това как очаква вътрешният министър Цветан Цветанов да повлияе на следствието и прокуратурата да прекратят разследване срещу него.

"Това е наше задължение по закон, тъй като прокуратурата има за задължение да осигури събирането на глоби и конфиксация, ако такива са предвидени като наказания", каза Арнаудова и пред БГНЕС. За обвиненията на Донев и Павлов има предвидени такива наказания.
Има и процедури по закон, с които могат да се възползват по всяко време и да поискат от съда да се запорират вещите на обвинените, включително и акциите им във фирмите, ако прецени това за необходимо.

Арнаудова посочи, че незабавно след като някой е обвиняем по определени престъпления, прокурорите са длъжни да уведомят Комисията за установяване на имуществото придобито от престъпна дейност.