Лекарите от Военноморската болница във Варна спасиха живота на 47-годишния видеооператор Теодор Николов, срещу когото бе образувано досъдебно производство за закана за убийство към премиера Бойко Борисов.

Десет дни, след като варненецът бе задържан и му бе повдигнато обвинение, в дома му на ул. "Ген Попов" 21 във Варна гръмна газова бутилка. Николов бе транспортиран във Военноморската болница с над 50 процента изгаряния и с опасност за живота.

Близките му призоваха за помощ в социалните мрежи, тъй като за спасяването на живота му бяха необходими много кръводарители. Десетки съграждани на Теодор, както и хора от страната, се отзоваха и дариха кръв. В събота Николов бе изведен от медикаментозната кома, а вчера близките му съобщиха, че той е преместен в отделението по изгаряния и е в съзнание.

"Преместен е от реанимация в отделение за изгаряния. По-добре е, но е с много силни болки. Успях да го чуя, макар че много трудно говори. Казах му колко много хора са дарили кръв за него и че го мислят. Да се стяга и да се оправя и да не мисли за глупости... Майка му ми звънна после да ме пита какво съм му казала, че се просълзил", написа във Фейсбук Валерия Радева. 

Медиците във Военноморската болница продължават лечението на Теодор Николов, като му предстоят още операции.

"Добри и мили хора, благодарим ви от сърце за чудото, което сътворихте, като спасихте човешки живот! Благословени да сте вие и вашите семейства! Бъдете здрави и ценете живота!", гласи път пост във Фейсбук, подписан от Теодор и Тинка Николови.