Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков се закани, че ще заведе дело срещу служебния министър на културата Велислав Минеков. Причината са "откровени лъжи и клевети", разпространени от министъра на пресконференция днес.

"Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.
Г-н Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите", пише Кошлуков в официално изявление до медиите, което публикува и на страницата си във фейсбук.

На пресконференция в Министерството на културата по-рано днес Минеков обяви, че Кошлуков участва в ръководството на фирма, която е в рестрикционния списък по закона "Магнитски".

"Има още една фирма, която трябва да има рестрикции и в нея съучаства Емил Кошлуков. Той е в ръководството, мисля, става въпрос за "Нюфрейм медия БГ, обясни културния министър. - Надявам се Емил Кошлуков да ми разкаже за ТВ7, за което отговаряше фалиралата КТБ и Цветан Василев, а може би и Делян Пеевски. Искам да знам какво прави името му тук. Кошлуков трябва да бъде подложен на същите мерки, като останалите свързани с тези фирми. Искам ДАНС и всички служби да разберат какво се е случило в този период. Тук не става дума за свобода на словото, а за серия от безобразия, извършени лично от директора на националната телевизия."