Хиляди протестиращи се спряха за момент пред Полиграфическия комбинат на бул. „Цариградско шосе” в столицата, клекнаха заедно и се изправиха поетапно в т. нар „мексиканска вълна”. Те достигнаха до х-л "Плиска" и се върнаха обратно до Орлов мост, като го блокираха.

По пътя си протестиращите бяха поздравявани от излезли на терасата хора от жилищните блокове по булеварда, които пляскаха, развяваха знамена и скандираха заедно с протестиращите „Оставка”.
 
По-рано протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски блокираха движението във всички посоки на Орлов мост. Там те бяха посрещнати от друга група недоволни граждани с плакат - „Граждани срещу мафия”.

Шествието избра да продължи по бул. „Цариградско шосе” за трети пореден ден.

Във въздуха бяха издигнати лозунги, като на един от тях бе изписано - „Ай сиктир, да им свирим 26 дни под прозорците, да не са Лайза Минели”, използвайки култовата фраза от филма "Оркестър без име".

Началото на протеста

Протестиращите се събраха пред МС, блокираха кръстовището на бул. "Дондуков", след което се отправиха към парламента.
Знамето, окачено на сградата на бившия Партиен дом, се бе свлякло и протестиращите изтълкуваха това като символ на падане на правителството.

Група младежи с червени забрадки се обявиха за червени ядосани баби, като иронично казваха, че тук са се събрали двайсет лумпена.

Протестиращ носеше бял чадър с националния флаг, на който пишеше „Оставка”. Виждаха се и лозунги на английски език в превод: „Достатъчно диктатура на комунизма” и "Забрана на комунизма".

Протестиращите носеха и други лозунги, като - „Протестираме по европейски, лъжете ни по балкански. Оставка”, „Господи, прости им. Аз не мога”.

Според МВР, пред МС към 19.30 ч. е имало около 1200 души и 3000 - половин час по-късно. През последните дни избухна остър спор за броя на протестиращите. Оказа се, че полицията брои само протестиращите на площад "Независимост". Според експерти по публични прояви в неделя на най-големия митинг от началото на протестите е имало 28 хил. души. От полицията тогава отчетоха 5 хил. протестиращи, а според организаторите са били 40 хил.

Контрапротестът

Контрапротестът в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски се проведе пред сградата на НДК. По данни на протестиращите в събираната подписка за оставката на президента Росен Плевнелиев има около 900 подписа, а в подписката за подкрепа на правителството - над 30 000.

Такива подписки се събират в цялата страна. В подкрепа на управляващите събралите се граждани заявиха, че ще се съберат и утре по същото време и на същото място.




За следващите дни протестиращите готвят нови нестандартни хореографии за протеста.

Окупираме Парламента с мащабно хоро. Колкото по-големи са загражденията, толкова по-голямо ще е хорото! Народни ансамбли, сега е момента да излезете на площада и да се хванем за ръце - за БЪЛГАРЩИНАТА и ДЕМОКРАЦИЯТА!, пише  в съобщение във Фейсбук. Да направим едно истинско Народно събиране и да принудим да подадат #оставка! #ДАНСwithMe на хорото!, пише в съобщението.

* Четвъртък 11ти ЗаСелване на пл.Народно събрание от 21 ч нататък след #ДАНСwithme. Имаме разрешение за палатков лагер - носете си палатки, шалтета, спални чували, китари, пише в друго съобщение.