Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос, свързан с вчерашния арест на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева.

"Всички институции и граждани сме длъжни да съдействаме, ако към нас има въпроси, така че ние със сигурност ще го направим", каза Фандъкова.
Тя заяви, че не е имала планирана среща с Иванчева вчера, нито е участвала в такава.

Кметът на район "Младост" е била в Столичната община по работа, което се случвало често, а от екипа на столичния кмет помагали на Иванчева, която не била много наясно с процедурите.

Вчера тя е имала среща без предварителна уговорка със заместник-кмета Евгени Крусев по повод ремонти на улици, както и със заместник-кмета Ралица Стоянова.

ова е сериозен казус, който е извън правомощията на Столичната община, да оставим компетентните органи да си свършат работата. Трябва да кажа, че това, което видяхме, не ми беше приятно да го видя, не само защото е кмет, надявам се да има обяснение и причини за това", коментира още Йорданка Фандъкова.

По-рано днес адвокатката на зам.-кметицата на "Младост" Биляна Петрова - Ирен Савова, заяви, че служебният автомобил на Иванчева е бил паркиран на ул. "Московска" пред сградата на Столична община и не е бил заключен.