Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев съобщи в официалния си профил във Фейсбук, че организмът му се е справил с коронавируса и вече е изградил антитела.

Преди седмица бизнесменът бе приет за лечение в столичната болница "Софиямед", след като се върнал от работно посещение във Франция и дал положителен тест за вируса. Той се лекува с препарат на хининова основа, от който направи и голямо дарение.

"Вече съм здрав! Преборих COVID-19 и вече имам антитела (имунитет). Остава окончателно да се възстановя от пневмонията. Искам да благодаря на медицинския екип, който се грижеше за мен и съпругата ми. Изключителни професионалисти! С такива медици ще преборим коронавируса! Благодаря и на всички от Софиямед, на които съжалявам, че създадох неволно доста неприятности! Пазете се, но не се страхувайте! Лечение има. Бъдете умни и се грижете за себе си и своите близки!", написа Домусчиев.

От пресцентъра на "Софиямед" уточниха, че симптомите на пневмонията при бизнесмена са в обратно развитие. Той е без наличие на фебрилитет няколко поредни дни, има обратно развитие на симптоматиката от страна на дихателната система, видни от проведените му образни и всички други изследвания.

"Пациентът е изследван 2 последователни пъти за наличие на коронавирус, като тестовете чрез PCR метод са с отрицателен резултат", се казва още в официалното съобщение на лечебното заведение.

Преди 3 дни бизнесменът дари 100 опаковки хлорохинов фосфат, като лекарството бе предадено на председателя на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Освен това собственикът на "Лудогорец" дари и 5000 теста за COVID-19 за диагностициране и лечение на заразените у нас.