Предприемачът и президент на КРИБ Кирил Домусчиев дари лекарство, което ще помогне на държавата в борбата срещу разпространението на COVID-19.


Става въпрос за препаратът хлорохинов фосфат, от който предприемачът е осигурил 100 опаковки. Те вече са предадени на председателят на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, което потвърди и самият той на редовния брифинг във Военномедицинската академия.

"Приятели, днес доставих 100 опаковки хлорохинов фосфат на ген. Мутафчийски. Те ще стигнат да бъдат излекувани 250-300 човека от коронавирус. Продължавам да търся още! Помагайте и вие с каквото можете на болниците! Болестта не е страшна, когато се вземат адекватни и навременни мерки!", написа бизнесменът на Фейсбук страницата си.

Припомняме, че председателят на КРИБ Кирил Домусчиев дари по-рано лекарства и 5000 теста за COVID-19 за диагностициране и лечение на заразените у нас.

Бизнесменът в момента се лекува в столичната болница "Софиямед", след като даде положителна проба за коронавирус след работно пътуване във Франция. Домусчиев, който се лекува с препарат на хининова основа, обещал и дарение от лекарството за страната

Кадър: Фейсбук
.