При инцидента, станал на 15 юни 2011 г., 8 души бяха убити на място, а 10 бяха ранени. Автобусът, пътуващ по линията София-Бургас, се преобърна в движение и се самозапали. 50 дни по-късно в пловдивска болница почина и деветата жертва на катастрофата - 46-годишната Албена Самуилова.

Обвиняеми са собственикът на "Ентуртранс" Ениз Ченгел, шефът на транспортния отдел по време на инцидента - Николай Точев, и шофьорът на автобуса Светослав Димитров.

Прокуратурата в Бургас поиска по 15 години затвор за Ченгел и Точев и 10 г. затвор за шофьора на автобуса-убиец Светослав Димитров.

Според държавното обвинение основната вина за жестоката катастрофа носят собственикът и шефът на транспортния отдел заради тежкото техническо състояние на автобуса. Вината на шофьора пък се корени в това, че не е реагирал адекватно и по този начин не е успял да предотврати фаталния край. Петорната автотехническа експертиза, която бе приета от съда, също показа, че катастрофата е можело да бъде предотвратена.

В последното си изявление пред магистратите, Ениз Ченгел заяви, че много съжалява за катастрофата и изказа своите съболезнования към близките на загиналите, предаде местният сайт "Бургас Нюз".

Изказвайки съболезнования към семействата на загиналите, Николай Точев каза, че независимо от усилията, произшествия се случват, а шофьорът Светослав Димитров заяви пред съда, че много съжалява за голямата катастрофа. Неговите последни думи бяха : "Аз нямам вина".

Съдия Денчо Стоянов ще обяви присъдите в понеделник - 30 септември - в 12 часа.