Кризисните телефонни номера са: 02/ 982 51 54 и 0889 94 42 60

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изказа своите искрени съболезнования към близките на загиналите и пострадалите в тежкия пътен инцидент, който стана около 11.25 часа. При катастрофата на 27-ия километър от магистрала "Тракия" загинаха шестима души, а 22-ма пострадали са транспортирани в болница. Сред пострадалите има и дете. 

Радев поясни, че причината за трагичния инцидент тепърва ще се изяснява в рамките на започналите следствени действия.

Имало е съприкосновение между два леки автомобила и автобуса, който е карал в нормалното платно“, каза вътрешният министър.

Започнала е и проверка на фирмата - превозвач, в която МВР оказва съдействие на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Очаква се до час – час и половина да бъде възстановено движението по автомагистрала „Тракия“.

Междувременно от пресцентъра на "Пирогов" съобщиха, че в болницата са приети четирима от пострадалите - трима възрастни и 13-годишно момче. То е оперирано по спешност, като му е бил поставен дрен, за да се възстанови достъпът на кислород до организма.

Майката на момчето също остава в болницата, но в травматологията на "Пирогов". На другата пострадала жена са направени високоспециализирани изследвания и тя е настанена за лечение в хирургията.

Четвъртият пострадал - 40-годишен мъж, е прегледан и освободен за домашно лечение. Той е с контузия на главата.