Главният секретар на МВР Младен Маринов каза, че 22-ма от пострадалите, сред които и дете, са транспортирани в няколко столични болници. Състоянието на някои от ранените обаче е много тежко. 

"Автобусът, който е преобърнат, все още не е вдигнат. За съжаление труповете на място са шест - на пет жени и един мъж. Самоличността им още не е установена", допълни д-р Гелев. 

От УМБАЛ "Св. Анна" съобщиха, че до момента при тях са приети 12 от пострадалите при инцидента. Те са със сериозни фрактури и порезни рани. Четирима души обаче са в много тежко шоково състояние.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов съобщи, че при тях са докарани две жени, дете и един мъж, който е с черепно-мозъчна травма. Пострадалото дете е в общо задоволително състояние с гръдна и коремна травми. То вече е в операционната, каза проф. Балтов и допълни, че са освободени десет операционни зали.

Три жени пък са приети във Военномедицинска академия. Все още няма информация за състоянието им.

Сигналът за катастрофата, която стана при разклона за Вакарел, бе подаден около 11.25 часа. Изпълнителният директор на фирма "Юнион Ивкони" Георги Атанасов заяви пред Дир.бг, че автобусът се е преобърнал след удар с лек автомобил с плевенска регистрация, управляван от жена.

По думите на Атанасов, автобусът е пътувал от Бургас за София, като шофьорът е седнал зад волана в Сливен. Преди да се яви на работа днес, водачът, който е на 33 години, е почивал три дни.

Движението по магистрала "Тракия" при 27-ия километър, в района на Вакарел, се осъществява двупосочно в платното в посока Бургас, информираха от АПИ. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, препоръчват от Агенцията.

Към мястото на произшествието е насочена специализирана техника за изправяне на катастрофиралия автобус. Предстои оглед и предприемане на процесуално-следствени действия.