Кметът на София обяви във Фейсбук профила си, че на 24 април - следващата събота, ще бъде пуснати в движение 4-те км на третата метролиния през "Овча купел" до "Горна баня".

С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден, написа тя в социалната мрежа.

И добави:

"Изградихме цялата третата линия на метрото от 2016 до 2021 г. - за по-малко от 5 години нови 12 км - от "Подуяне" през "Оборище" и центъра, през "Красно село" и "Овча купел" до Околовръстния път при "Горна Баня". И сме готови да продължим.

Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото - по бул. "Владимир Вазов" и през "Слатина". Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район "Подуяне".

През тази и следващата седмица провеждаме и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия "Г. С. Раковски" през "Гео Милев" и "Слатина" до "Цариградско шосе" и от "Младост 3" до Симеоновския лифт".

Йорданка Фандъкова и шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев разгледаха станция "Овча купел"

Снимка: Аделина Ангелова/Фейсбук профил на Йорданка Фандъкова

Вижте още снимки >>

Накрая на поста си Фандъкова е написала: "Специален поздрав за всички" и е публикувала песента на "Металика" Nothing Else Matters. На снимките се вижда, че самата тя е с тениска на групата.