Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за убийство на 8-месечно бебе и опит за убийство на 7-годишно момче, съобщиха от държавното обвинение. 

В събота около 20.15 часа е получен сигнал за паднали във водите на река Дунав в района на стоянката за лодки зад ресторант „Дунав“ жена и дете. Случаен минувач, който разхождал кучето си в Дунавския парк на Силистра, е помогнал да бъде спасено от удавяне 7-годишното момче, син на 31-годишната Айшегюл М., която е от дуловското село Правда.

Мъжът забелязал момчето във водата, след като чул виковете на други деца. Момченцето се държало на подводен храст и 56-годишният Валентин М. е скочил във водата и го е извадил на брега. Детето е настанено в болница. Няма опасност за живота му.

Разследващите са иззели запис от камера в района на произшествието, на който се виждат 31-годишната жена и двете й деца. От кадрите се вижда как Айшегюл бута 7-годишния си син в реката, след което скача във водата с бебето си. 

До момента телата на 31-годишната майка и 8-месечното й момиченце не са открити. Уведомени са граничните власти на Румъния, тъй като теченията на реката може да отнесат издирваните тела на румънския бряг.

Семейството живеело в Германия, но наскоро се завърнали в силистренското село Победа, откъдето са, за да изкарат акт за раждане на роденото в чужбина момиченце. По данни на съпруга на 31-годишната жена в деня на инцидента тя му е писала няколко съобщения със странен текст.

Действия по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра.