Скандалната снимка е била публикувана в социалната мрежа Фейсбук, съобщиха "Хасково Нет" и БНР.

Профилът на Ремзи Хасан до тази сутрин е бил активен, но сега достъпът е блокиран. За снимката е уведомена полицията.

Хасан е възпитаник на училището за имами в родопското село Устина и заедно със свои съмишленици е подозиран в съпричастност към забранени ислямски идеи.

От Главното мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в България категорично опровергаха информацията, изнесена от национални и препечатана в регионални медии, че Ремзи Хасан, развял флага на терористичната организация "Ислямска държава", изпълнява длъжността имам в Харманли.

"Ремзи Хасан не е в трудово-правни отношения с Мюсюлманско изповедание и не изпълнява длъжността свещенослужител - имам. Според регистрите на Изповеданието длъжността свещенослужител - имам в Харманли се изпълнява от Али Шеит", се казва в официалното съобщение.

Главното мюфтийство апелира към представителите на средствата за масова информация да проверяват коректността и истинността на информацията с оглед предотвратяване на предаването на недостоверна информация.

В петък по време на заседание на Пазарджишкия окръжен съд стана ясно, че задържаният при спецакцията на ДАНС в града религиозен водач Ахмед Муса Ахмед е прекарвал през България бойци от Западна Европа за "Ислямска държава".

Прокуратурата разполага с данни, че Ахмед Муса, Ангел Симов и Стефан Александров са посрещнали босненец с френски паспорт и друг мъж с германски паспорт на граничния пункт Калотина. Настанявали ги в квартал „Изток” в Пазарджик, снабдили единия с автомобил и след кратък престой ги изпращали за Сирия.

АНКЕТА: Опасявате ли се от радикален ислям в България?