Футболистът получи почетния знак на висшето училище и грамота на старобългарски и латински език от ректора на висшето училище доц. д-р Запрян Козлуджов, който изтъкна големия принос на Стоичков в популяризирането на България по света.

Стоичков благодари за оказаната му от университета чест и заяви, че се радва "двойно на званието", защото именно в Пловдив е направил първите си стъпки като футболист, предаде БТА.

На церемонията присъстваха министърът на младежта, физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и министърът на културата Вежди Рашидов.

Стоичков е предложен за званието от проф. Веселин Маргаритов, функционален декан по спорт и социални дейности в Пловдивския университет, а решението е прието на заседанието на Академичния съвет от 24 октомври.

Футболистът е отличен и заради приноса му за проекта за Спортен комплекс на университета.

Стоичков благодари за оказаната му от университета чест и заяви, че се радва "двойно на званието", защото именно в Пловдив е направил първите си стъпки като футболист. Без моите треньори и колеги на терена щях да съм само част от един колективен спорт, каза Христо Стоичков.