Христо Стоичков вече е ”Доктор хонорис кауза”

Почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" бе присъдено на Христо Стоичков на церемония днес.

Обратно в новината

Коментари - Христо Стоичков вече е ”Доктор хонорис кауза” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Христо Стоичков поне е изправял на крака хиляди българи по стадионите със своите постижения. А какво да кажем за другия произведен по същото време "Доктор хонорис кауза" от Австрия - Манфред Трумер, който получи това престижно звание само заради активната си дейност през годините в полза на Държавна сигурност. Топеше български учени и интелектуалци по най-подъл и безсрамен начин. Все още е внедрен като преподавател в ПУ "Паисий Хелендарски", от където под формата на "преподавателска дейност" продължава да шпионира и топи невинни хора!

Христо Стоичков поне е изправял на крака хиляди българи по стадионите със своите постижения. А какво да кажем за другия произведен по същото време "Доктор хонорис кауза" от Австрия - Манфред Трумер, който получи това престижно звание само заради активната си дейност през годините в полза на Държавна сигурност. Топеше български учени и интелектуалци по най-подъл и безсрамен начин. Все още е внедрен като преподавател в ПУ "Паисий Хелендарски", от където под формата на "преподавателска дейност" продължава да шпионира и топи невинни хора!

И аз посрещах нашия отбор на стадиона през 1994 г. Незабравимо беше. Но сега е друго. Сега е бой последен - простотията, срещу науката. Или ние, или те нас. Стоичков направил дарение на ПУ. Ами да му дадат грамота за дарител, защо не !? Но "доктор за заслуги" !? При всяко присъждане трябва да има както наличие на обстоятелства "за", така и отсъствие на обстоятелства "против". За - има, против - също има, за съжаление. Не трябваше да се присъжда. Точно в момент, в който на БАН се дава бюджет от 50 мил. лв. Симптоматично е съвпадението. Това е некоордирана, но обща атака на невежеството срещу науката. Лош пример за младите, много лош. За сравнение - нашата страна дава 1000 мил. лв. за полицията, 1,500 милиона (да, един милиард и половина) за мобилни телефони, изговаря ги ей така за една година. 1000 милиона (да, един милиард) за цигари и т.н. и т.н. За култура 70 милиона. За един ден, само за един работен ден малка България изработва 300 милиона лева. Т.е, за БАН, за фундаментална наука работим 1 час в годината. За цигари работим 3 дена. За мобилни телефони работим 5 дни в годината. Такива работи разни.

инна, инна, /вижж по долу/ много си заблудена./

тхпоумници! по голяма глупост не може и да има. стоичков бил известен 96 г. и то не толкова за приноса си за бхлгариия. от тогава е един трхтлест дебелак,

Урааааа, вече съм доктор хоннорис кауза, да му еа пта мна да му еа. Който не му харесва да му еа пта мна да му еа, да духа супата.

Не е луд който яде баницата , а който му я дава!

Aко сме си избрали охранител мутра за Мин.-председател, защо Стоичков да не е " Доктор хонорис кауза".В Абсурдистан всичко е възможно!

Срам и позор за България!!! С какво заслужи тази титла-с гнусните си псувни,с просташкото си поведение или с лизане задниците на управляващите...

Леле, Козлика до Ицето, нерално!

Напълно заслужено! Прослави България и мишоците обитаващи кенефа. През трудовата си кариера ясно показваше какво отношение трябва да имаме към властта. Дори без думи. Приемайки званието вдига рейтинга на университета. .........Глупаци - плащате пенсии на депутати на които не помните името да ги напсувате. А сега да си свия ръката в лакътя по повод на завистливи коментари...

Не си прав! Не става въпрос за завист..... Те хората са казали - " Божието - божие, кесаревото - кесарево!" или на когото каквото му се полага.... Няма ли да е равнозначно някой изтъкнат писател, математик, учен или откривател да го обявят за носител на "Златната топка" или за футболист на годината? Как ли тогава ще реагира обществеността, мислиш? Навремето имаше звания за артисти, учени, деятели на културата, пък и за спортисти - нека всеки се развива в своето русло, такава е идеята и на коментарите, мисля!

Съмтайм уин, съмтайм люн!

Му-ха-ха човек с гъза си да се смее е малко.Тъпир със съмнително основно образование доктор, му-хахаха!Срам за Пл.Университет,срам за образованието и науката.Учените и професорите трябва вече да ходят с наколенки и килимче под ръка за да се кланят и подмазват на управляващите за някой лев в повече.Все се питам докъде могат да паднат,явно могат да падат много ниско дори под дъното което ние смятаме,че съществува.По този нелеп начин те ще изчезнат от погледите ни надолу някъде в бездънната бездна и ще решат проблема на управляващите с финансирането на образованието и науката.

От близо 50 год. съм фен на ЦСКА но до такова унижение този отбор никога не е стигал:изгониха можещия М.Р.и натресоха селяндура ДП.Набъбнал червен нос и нищо в кратуната.Трагедията започна във Враца и ще продължи.Същия кратунковец и простак е и СтоПичков.Направо ме е срам че съм фен на ЦСКА.Срам ме е че съм българин:И.Лечков-шест висящи дела и една условна която може да премине в ефективна,издигнат от Б.Б.за кмет на Сливен за щастие не избран.СтоПичков-изоставил нац.отбор,неплащащ данъци почетен консул а сега и хонорис в ПУ също от контингента на Б.Б.,наркотрафиканта от Бразилия-също от свитата на Б.Б.

щом стоичков е доктор то аз тогава сам юри гагарин

Искрено се забавлявах!

Е, заради такива тъпири като ректорът та ПУ, обществото плюе българската наука. Вместо да дигнат студентите срещу съсипването на образованието от управляващите, те са се навели и ближат и кога са избрали - простака, на който се подиграва целия свят, влючая и в Испания, където представяте си е почетен консул.

Не изровихме ли вече и дъното. Нямам сила бре хора май сме толкоз тъпи. Щом и такива цървули направихме доктори значи положението е повече от плачевно.

Време и и на Азис да му я лепнат тая титла...кат огледам и той е доста популярен зад граница...

Ице, Ице ... Откога ти говоря да гледаш къде-какво си мандахерцаш ?! ....А ти такованка -- кога аджеба работа ще почваш да вършиш ?! ( Ама като хората, ей ! )

Стоичков, Лечков .... Вие сте директно за Магнаурската школа ):):): !!!

Стига сте ни занимавали с този тъпоъгълник. Може да рита топка, но няма капчица сиво вещество. Човек който само плюе по народа и родината си, но не се отказва от някои благинки. Смешник и ......................

Значи Трифон Иванов вече може да стане Бакалавър по летература.

"Пременил се Илия, огледал се - пак в тия!" ..... Че и неговата работа..... Те зевзеците нямат свършване - тук, във Варна и магаре за кмет издигнаха, че що ПУ да не направи Христо Стоичков "Доктор хонорис кауза" - то цялата ценностна система се обезсмисли, образованието също не е приравнено към знанието, че званията и титлите ли ще се съхранят?! ;).....

Всички да се обединим и да го издигнем за министър-председател! Ще направи много повече от всички премиери досега заедно.

Това може да се случи само в Б-я.Нима няма по-заслужили хора за тази титла.Та той изобщо има ли средно образувание?????????

ГОЛЯМ СМЯХ ЧОВЕКЬТ НЕ Е ДОБРЕ ТЕ ГО ПРАВЯТ ДОКТОР

На гол тумбак чифте пищови!

Няма място в Пловдивския Университет ! Ако направят университет по ритане на топка - нека бъде професор или декан или ректор там ...

Хейтърчета, направете за България една десета от това, което е направил Стоичков и тогава го съдете. Може да няма лъскавия изказ на Гоце, Станишев или другите мназници, но е 100 пъти по-свестен и по-българин от тях. Едно е да назубриш нещо, друго е да си човек с морал, достойнство и голямо сърце.

Но "Доктор хонорис кауза" не е ли научна титла. Тия докторати започнаха да си раздават като медалите "Стара планина". Аз пък ако бях на Стоичков нямаше да приема, защото просто не съм учен. Иначе уважения към личността на Стоичков, но мислиш ли че сделката по изграждането на комплекса не му е донесла печалбичка?

Не е научна, а почетна титла, която се дава именно на хора допринесли за държавата, града, учебното заведение, обществото и т.н., извън науката. Доколкото се разбира от статията е помогнал и за спортният комплекс на университета, най-вероятно с голямо дарение, и според мен това е причината за титлата.

Ако беше свестен и с морал първо щеше да се грижи за родителите си умнико!

Ти да не си от семейството, та да знаеш какво става там?

ДРУГАТА СТЪПКА ЗА РИСТЮ ЩЕ БЪДЕ ЧЕ ЩЕ ГО СЛОЖА ДИРЕКТОР НА БАН .ПА ТОЙ СИ ГО Е ЗАСЛУЖИЛ .

Ами, какво да ви кажа....друг път да не питате защо пък точно България няма нито един Нобелов лауреат......

с тия раздадени титли!

на 58 години съм, досега съм си мислела че титлата доктор хонорис кауза се присъжда само на хора допринесли за науката, образованоието и културата. Да, Христо Стоичков има заслуги, но не се подигравайте с момчето. Та той няма изказ на ниво, какъв доктор може да бъде???Срамувам се от академичния съвет, решил да му присъди тази титла. А какво да кажем за студентите, които го приветстват на награждаването?

ами тои само на староградски,старобалгарски и латински може да се изразява .........!!:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С тази титла са удостоявани само френските писатели Виктор Хюго и Хоноре дьо Балзак

Браво, цървула станал доктор, освен че е и дипломат! Българино, гордей се с това!

Българският "Айнщайн"! Направо Нобелова награда хонорис кауза да му дадат!!!

Баба пита внучката си: "По какво е доктор Христо Стоичков, баби?", "По хонорис кауза, бабо!", " Боже-е! Кави ли болести не се почвиха при тая демокрация...!"

Мале-е-е, как са изгъбаркали момчето! Ама къде у него акъл да се усети?! А можеше да ги съди за подигравка...

Е това е България!Доктор хонорис кауза!Без думи!

Браво Дянков. Ха,така! Закривай БАН.Кави академици????? Д-р Стойчков е салужил не само да бъде консул,д-р ,ами сега му дайте и академична титла. В тази държава на абсурдите , това не трябва да ни учудва. Щом си приятел на Бойко,значи може и Господ да станеш. В същност вече си избрахме Бог. Нали няма да ме питате кой е той.Ще обидите бат Ви Бойко.

Колегата ХС е специалист по математически анализ и по-специално на теориятат на частните диференциални уравнения.Всеки един уважаващ себе си ФМИ на български ВУЗ би се гордял да го привлече като хабилитирано лице......!

Какво излъчване! Дали е благодарил и на майките им на тези доценти и професори, решили да го направят доктор хонорис кауза? Той не е виновен! Не само в България му знаем капацитета на Стоичков, а и в многото държави, където е бил го цитират. Но просто има подета кампания, инициирана от някъде си, да правят почетни художници, доктори......

Толкова съм щастлива,че съм съвременичка на Бранислав Нушич. Сега след като и Стойчков стана Д-Р,разбрах за кого е написан романа ДОКТОР. Да му р честита "титлата" .

Толкова съм щастлива,че съм съвременичка на Бранислав Нушич. Сега след като и Стойчков стана Д-Р,разбрах за кого е написан романа ДОКТОР. Да му е честита "титлата" .

вие сте толкова некадърни,че на Ицо,обувките не можете да лъскате,камо ли да застанете близо до него!български пе...и,Ицо е звезда,а вие-тръ..и!Давай все така ице, и продължавай да блестиш!Щом Карло Анчелоти е доктор хонорис кауза ти два пъти повече заслужаваш да стенеш!

ти драги може и бастуна му да лъснеш! ДЕРЗАЙ момче,ще стигнеш далеко!

Е това е доктор! Да му е.. мам... на ПУ С такива безмозъчни чеда се гордее Майка България и нейните окаляни университети (или бивши ПТУ)!!!

Не разбрах Х.С. има ли средно или е с незавършен 8-и клас...

той е с колежанско образование и възпитание..ама от Съветски колеж..а, то май не беше колеж, а колхоз.... поне езици научи

СПТУ по електропромишленост гр. Харманли. Успех - добър 3.83 (на втори тур след 1 година). Това е от жълтата преса, не от Преслава.

Не виждам нищо смущаващо университета да дава това звание на спортни деятели (спортисти, треньори). Има го и з.м.с. Христо Бонев от 2007 г. Заслугите не се ограничават само в науката, образованието и култуата. Който се интересува повече - в сайта на ПУ.