Хъски спаси живота на жена в безпомощно състояние в Морската градина в Бургас. Оказало се, че тя е била обявена за издирване преди четири дни.

Тази сутрин бургазлийката Ваня Георгиева и приятелят й Теодор Славов извели на разходка двете хъскита - Хаус и Ечи в бургаската Морска градина.

"Както си вървяхме, кучетата изведнъж започнаха да ни теглят нагоре към едни храсти, там беше буквално като джендем, затънахме в кал. Опитахме да ги издърпаме, за да се върнем обратно, но Хаус настояваше да се движи напред, спря се до една канавка и почна да вие. Приятелят ми отиде да провери какво се случва и видя възрастна жена да лежи в безпомощно състояние в калта", разказва Ваня пред "Флагман".

Стопанката на хъскитата веднага подава сигнал на тел. 112 и на място пристигат екипи на полицията и на Спешна помощ. Оказва се, че жената е обявена за издирване преди четири дни от сина й. Тя била настанена в Психодиспансера, който се намира недалеч от мястото, където била открита от Хаус.

"Жената от няколко дни е лежала в това състояние там. Преживяла бурята на това място. Ако Хаус не я беше забелязал и не настояваше да върви към храстите, можеше да се случи най-лошото. Никога нямаше да я открием, ние нямаше да отидем там, ако кучетата не бяха ни издърпали. Хаус седеше през цялото време до нея, докато не я качат на линейката и буквално плачеше и страдаше за жената", допълва Ваня Георгиева.

Откритата жена е транспортирана в лечебно заведение. Полицията пък тепърва ще установява как тя се е озовала там.