Трябва да си отидат всички до ниво началник отдел. Това обяви адвокат Николай Хаджииванов от "Изправи се! Мутри вън" пред Нова тв, коментирайки рокадата в ДАНС. "

"По моя информация има подслушвани 82-ма човека. ГДБОП, "Терор", ДАНС и "Вътрешна сигурност" са го правили. По две линии - протести и предизборна борба. От подслушваните 1/3 са хора от БСП. Прави се като около телефона на един отявлен бандит се закачат 200 телефонни номера. Придадена е формална законност. Все още нямаме доказателства. Нека оставим нещата така. 100 процента съм сигурен, че и мен са ме подслушвали", допълни той.

Той прогнозира, че скоро всичко ще се разплете и ще стане ясно. "Някой ще проговори. Въпрос на време е", каза още Хаджигенов.

След това в студиото на Нова тв влезе Тома Биков от ГЕРБ.

"Не мога да коментирам човек като Хаджигенов. Утре някой ще каже, че са 150. И каза, че след изборите ще ги обявят. Редът за подслушванията е доста тежък. Виждате с какво се занимаваме месец преди изборите. Вместо да дискутираме какво ще става в държавата", заяви Биков.

"Видяхте какво се случи. Нямаше един довод за отстраняването на шефа на ДАНС и затова го формулираха с "уронване на престижа". И то само дни, след като той получи висока оценка от НАТО. Вярвам повече на НАТО, а не на Румен Радев. На Радев отдавна не вярвам", допълни той.

"Повече коментираме твърдения, а не факти. Всичко е от един човек, който е герой на тези хора. Който назначи шеф на кабинета на вътрешния министър Бойко Рашков, който е с отнет достъп до класифицирана информация", допълни той.

"Теглените 60 милиона кеш от Васил Божков са повече проблем на банката, защото не е информирала ДАНС, както е по закон", допълни той.

"В крайна сметка всичко е дума срещу дума", сподели още Биков по повод на снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.