От понеделник, 28 януари, Столична РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град. С писмо на директора на СРЗИ се уведомява Регионалното управление по образованието София-град за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия от 28 януари до 4 февруари включително (на 5 януари учениците са в междусрочна ваканция). Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

От понеделник, 28 януари, РЗИ - Благоевград обявява грипна епидемия на територията на област Благоевград.

Изпратено е предписание до РУО - Благоевград за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на областта за периода от 28 януари до 1 февруари включително.

От понеделник, 28 януари, РЗИ - Кюстендил обявява грипна епидемия на територията на област Кюстендил.

Издадено е предписание на РУО - Кюстендил за временно преустановяване на учебните занятия във всички училища на територията на областта, считано от 28 януари до 1 февруари включително.

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит.

Отменена е грипната епидемия на територията на област Перник.