Градушка падна в редица населени места в България.

Ледените топчета с големина на грахово зърно удариха каолиновското село Тодор Икономово малко след 15 ч,, когато започнало да вали дъжд, който неочаквано преминал в градушка. За броени минути улиците на населеното място побелели.

"Хората разказаха, че изглеждало така все едно е валяло сняг", каза за 24shumen.com кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.

Силна градушка се изсипа над каолиновското село Тодор Икономово

Снимки: Местни жители/БНР

"Повече от половин час продължи градушката, всичко в двора ни е унищожено", каза Илияз Кемал от селото пред БНР.

Силна градушка се изсипа над каолиновското село Тодор Икономово

Снимки: Местни жители/БНР

Има паднали клони на дървета, както и множество щети върху реколтата. За щастие щети по къщите няма, каза кметът на селото.

Силен дъжд и градушка се изсипа и в село Мокреш, област Монтана. "За секунди земята побеля", каза местна жителка пред Нова телевизия.

силен дъжд и градушка в село Мокреш, област Монтана

Снимка: Нова телевизия

Продължила над половин час ситна градушка, придружена с проливен дъжд и гръмотевици, е имало и в село Славовица, община Долна Митрополия.

Градушка с размер на грахови зърна падна в квартал "Рилци" в Добрич. Тя продължила около 20 минути. Не са нанесени щети по продукцията в дворовете на жителите на квартала.

По същото време дребна градушка падна и в добричкото село Врачанци. До края на деня в Добричко продължи да превалява слаб дъжд.

Градушка с размер на орех удари бургаските квартали "Лозово" и "Ветрен", предаде Флагман.бг.

От черен облак за около 2 минути на обяд се изсипало огромно количество ледени топчета. Колите, идващи от АМ "Тракия" в района на магазин "Джъмбо", се наложило да спрат, докато премине стихията, за да не се стигне до инциденти.

Дребна градушка е падна и в софийското село Владая.

Нестабилно, с почти повсеместни краткотрайни валежи, локални порои и градушки, ще остане времето до петък, сочи синоптичната прогноза. Минималните температури ще бъдат от 7-8 до 11 градуса, а дневните - около 20. По-осезаемо повишение на температурите ще има едва в началото на юни.