Градушка и проливен дъжд удариха редица населени места у нас, като на места земята побеля от ледените късове с големина на лешник. 

В следобедните часове градушка падна района на Хисаря, съобщи Meteo Balkans. На кадри от стихията се вижда как ледени късчета с големината на лешник се сипят по земята и тя побелява като през зимата. От Общината в Хисаря съобщават, че няма подадени сигнали за пострадали хора, унищожени посеви и нанесени щети по сгради. 

Местните жители обаче са притеснени, след като през последните години градушка нееднократно нанесе много поражения по реколтата в Пловдивска област.

Освен в района на Средна гора, градушка, макар и по-ситна, удари и сливенското село Гавраилово. Градушката бе придружена с обилен дъжд. 

Снимка: Диана Илиева, кмет на Чарган

Градушка, придружена с пороен дъжд, падна и в ямболското село Чарган малко преди 14:00 часа днес. Ледени късове с големина на лешник са валяли в продължение на десет минути, съобщи за БТА кметът на населеното място Диана Илиева. По думите ѝ към момента няма постъпили сигнали за наводнени участъци и щети по сгради и имущество. Унищожени са обаче насаждения в зеленчуковите градини и по полето, каза още кметът на село Чарган. 

Снимка: Диана Илиева, кмет на Чарган

Буря се разрази и над Шумен, като шофьори предупредиха за обилен дъжд в областта. 

Силен дъжд, вятър и дребна градушка се изсипаха и в Силистра, Габрово, Добрич, Карнобат и други градове.

В Софийско градушка падна в някои от кварталите по периферията на столицата и подножието на Витоша.

В същото време в земеделци от община Генерал Тошево отправиха молебен за дъжд, здраве и благоденствие. Ритуалът бе изпълнен в землището на село Кардам от отец Михаил и жители на селото. "За четвърта поредна година земеделците от района правят молебен за дъжд. Ние сме такъв регион, че разчитаме изцяло на земята. Всяка година след ритуала започва да вали. Понякога дъждовете са всеки ден. Това помага на хората да вярват и този молебен се превърна в традиция", разказа за БТА кметът на село Кардам Георги Събев.