Макар и да не бе в парламентарната зала за днешния блиц контрол, земеделският министър Иван Иванов бе призован от министъра на икономиката Корнелия Нинова, за да отговори на въпрос, отправен към нея. Темата бе свързана с бедствието, унищожило селскостопанската продукция в Садово. 

Иван Иванов повтори, че противоградова ракета над Садово не е била изстреляна заради пътнически самолет. Новото е, че ощетените земеделци ще получат обезщетения. 

"Рискът да унищожим човешки живот е по-голям от селскостопанската продукция и тази забрана за изстрелване на ракета не е от нас. Още на 1 юни сутринта в Садово от Държавен фонд "Земеделие" са посетили селото. Установили са, че са засегнати около 10-11 000 декара. Проведена е среща със земеделските стопани", допълни Иванов.

Той призова стопаните да не се въвличат в лични и партийни интереси, а да подадат заявления, да се огледат всички площи и държавата да изплати тези обезщетенията. Предвидени са 5000 лева за това. 

Междувременно земеделските производители, които пострадаха от градушката, и днес са на протест - за трети пореден ден. Те затвориха пътя Пловдив - Хасково, невярвайки, че ще им се помогне, тъй като още не били получили средства за предишните поражения от градушки.