Автомобил е пропаднал заедно с асфалта на улица в Русе след пороя и градушката в града, които причиниха огромни щети. Това показват кадри на потребители в социалните мрежи. 

"Лошо начало на седмицата в Русе", отбелязва Даниел Вълчев, който е качил снимката с пропадналата кола. 

На кадъра се вижда как целият автомобил е попаднал в огромна дупка, а около него има багер и работници.

Glas.bg пък публикува и видеа от инцидента.

Всъщност цялата мрежа прелива от снимки на пострадали от падналите дървета автомобили. Много заведения също са с материални щети, а улиците са наводнени.

В някои части на града водата покрива гумите на паркираните автомобили.

На едно от видеата се вижда как момче е принудено да върви по оградата към училище, защото улицата е наводнена.

Пороен дъжд и силен вятър преминаха през Русе тази сутрин, като по данни на дежурните метеоролози в Хидрометеорологична станция - Русе само между 5:50 и 6:00 ч. са паднали 17,5 л/кв. метър дъжд.

Пороят беше придружен от силен вятър, който променяше постоянно посоката си, (шквал) достигащ скорост от 20 м/сек. По данни на метеоролозите градушката, която падна премесена с дъжда, е била с максимален диаметър на зърното 3 см.

"Над 300 души продължават усилената работа по разчистването на града от паднали клони и дървета след бурята от тази сутрин. Ангажирани са работници от всички общински предприятия, както и от СЗ "КООРС", ОП "Русе - Арт", "Спортни имоти", фирма "Нелсен чистота" и ДЗЗД "Паркстрой". Община Русе изказва своята благодарност на всички граждани, които доброволно са се включили в разчистването на града и малките населени места", съобщиха от Общината.