Автопатрул на Магистрална полиция подал сигнал със стоп-палка към пътуващ по околовръстния път „Опел Астра” с монтанска регистрация, около час след полунощ на ж.п прелеза в Казичане, съобщиха от пресцентъра на МВР. Шофьорът обаче не се подчинил и подкарал колата към село Лозен.

По време на гонката той дори направил опит да избута служебния автомобил извън пътното платно, а спътниците му хвърляли павета по патрулката, в резултат на което предното й стъкло било счупено. Полицаите пък стреляли със стоп-патрони във въздуха.

В района на ул. „Самоковско шосе” преди Панчарево автомобилът-беглец бил спрян. Полицаите установили, че в опела пътуват шест момчета - три на 18 години и три на 16, всички от Самоков. Те побягнали към гористата местност край пътя в опит да се скрият, но били заловени. При задържането оказали съпротива. При последвалата проверка станало ясно, че шофиралият колата е неправоспособен. Младежът бил тестван с техническо средство, което показало, че е управлявал след употреба на алкохол.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група към СДВР. Извършен е оглед и са иззети веществени доказателства. Шестимата бегълци ще останат в ареста за срок до 24 часа. На шофьора е съставен и акт за установено административно нарушение. По случая е започнало досъдебно производство.