В Министерството на вътрешните работи са постъпвали сигнали срещу президентството - това потвърди пред журналисти в Шумен главният секретар на МВР Живко Коцев.

Докладът ще бъде готов днес, но данните в него ще бъдат оповестени от политическото ръководство. Вчера народният представител от ДПС Делян Пеевски попита защо няма информация за дела с висок обществен интерес.

Живко Коцев каза, че в различни служби на вътрешното ведомство са постъпвали сигнали по отношение на президентството.

"Предварителните сведения потвърждават, че са постъпвали такива сигнали. Очаквам окончателен доклад да ми се представи, да стане ясно какъв е техният брой, в кои структури са подавани, какъв е техният характер и едва тогава можем да дадем пълната информация за какви случаи, за какво касае, къде са постъпвали, коя служба ги е отработвала и тяхното движение", обясни Коцев.

"При всички положения сигналите са отработвани, извършвани са проверки и предполагам, че са докладвани в прокуратурата, това е мое предположение, но такава и е логиката", заяви още главният секретар на МВР.

Той каза още, че е формирана е работна група в МВР, която да осигури прилагането на мерките, свързани с Шенген и опазването на външните граници на Европейския съюз.

Главният секретар Живко Коцев, заедно със заместник-главния секретар Димитър Калганджиев, прие отчета на Областната дирекция на МВР в Шумен.