Лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски изрази учудване как толкова бързо прокуратурата заявила пред медиите, че няма "Кешгейт" в президентството, при положение, че още не е внесъл питанията си за различни разследвания спрямо представители на президентската институция.

"Не мога да разбера прибързания, бърз отговор на прокуратурата, от това, което прочете, едно съобщение в медиите от мен. Аз още не съм си подал питанията, как бързо отговориха, че няма", изрази учудването си депутатът от ДПС. "Няколко години се говори за "пътя на копринката", за Сотир Ушев. Има много неща в медиите, никой не реагира от органите, затова ги питам", уточни той.

Пеевски нарече президента "мистър Кеш" и обяви, че го чака за битка на политическия терен. По-рано днес пък Румен Радев го назова "г-н Магнитски".

"Диктатурата му свърши, няма да се повтори. Днес разбрахме, че ще прави партия, значи скоро имунитетът му ще падне. Мистър Кеш - чакам го на терена, ръкавицата е хвърлена, аз я приемам, чакам го на терена. Искаме битка на политическия терен", заяви пред журналисти в парламента Пеевски по адрес на президента.

Той посочи, че Румен Радев в момента се крие зад пълния си имунитет, като припомни и коментара на прокуратурата, че заради това не може да бъде разследван. От това депутатът от ДПС заключи, че значи има дела, но имунитетът пази държавния глава. "Страх имаше в неговите очи. Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен да стане политически лидер, да се срещнем на европейските избори", добави още той.

По повод казаното от президента, че твърденията за съветниците му и т.нар. "път на копринката", са слухове, Пеевски заяви: "Той как решава това, мистър Кеш, като последна инстанция в държавата ли?" И заключи, че го е извадил от удобния му комфорт.

"Има много касиери, има много малки кученца, които влачат плячка в тъмната институция", каза то отново по адрес на президентската институция. "Очаквам го да си подаде оставката и да го видя на политическия терен. Единственото недостойно е, ако тази партия е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати", добави лидерът на ПГ на ДПС.

"Днеска изпращам много неща, които са от медиите, много неразследвани, според мен, неща. Ако има въпроси, аз съм наличен винаги да отговоря. Вземете днеска да прочетете сайтовете. Надявам се, в новините да ги има тези разкрития", обърна се към репортерите Пеевски.