Еротичен скандал с преподавател от Медицинския университет в София. На кадри, изпратени до Bulgaria ON AIR, се виждат интимни сцени по време на онлайн лекция със студенти.

Видеото е било изпратено от студенти от Медицинския университет в София, по думите на които кадрите са от онлайн лекция по биохимия от последните дни. Преподавателката е от Предклиничния университетски център, разказват студентите. На видеото се вижда как мъж застава зад преподавателката, а тя облизва пръстите на ръката му, обяснявайки: "Продължаваме с по-сложната част, това е по-лесната част от липидната обмяна".

До края на вчерашния работен ден от Медицинския университет не коментираха темата, а само, че е започнала вътрешна проверка. 

Междувременно видеото бързо се разпространява между студенти и от други университети.

Според сексолога Станка Маркова сцената е недопустима: "Tова ме накара да направя асоциация с Кобилкина, която демонстрираше с един сладолед как се правят ефективни и сладострастни неща с устата".

По време на редовния брифинг на здравните власти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов беше попитан за коментар на въпросния запис, както и кой е принципал на университета.

"Аз не мога да го коментирам. За мен това.... думата не ми идва да го кажа. Аз също водя такива лекции на студенти по хирургия, недоумявам. А кой е принципал, доколкото знам висшите училища са автономни. Има ректор, има Общо събрание като върховен орган. Не мога да коментирам този въпрос", беше лаконичен министърът.