Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Любомир Таушански, като се позова на резултатите от направената вчера аутопсия, цитиран от "Фокус".

Павлина Спасова от Перник почина в събота в болницата в Дупница, а близките й се усъмнили, че дежурният доктор е пиян. След като бил направен тест за алкохол на д-р Данов, дрегерът показал 2,47 промила.
"Много бяха коректни, казаха ни, че нашата сестра си отива и че са направили всичко, но защо един лекар, който е дал клетва, да служи за човешки живот, ще ходи на работа пиян? Това, не знам, честно ли е", каза тогава сестрата на починалата - Снежана Спасова.

На лекаря е взета кръвна проба, чийто резултат все още не е готов.
Директорът обаче заяви, че колегата му не е бил пиян, а е пил антидепресанти.

„Резултатите показаха това, което ние мислехме. Смъртта няма пряка връзка с поведението на д-р Данов”, коментира още д-р Таушански. Той все пак посочи, че ако взетата кръвна проба на дежурния лекар докаже, че е употребил алкохол по време на работа, ще бъдат предприети мерки съгласно действащия в болницата правилник - т.е ще бъде наложено административно наказание.

Проверката на Регионалния здравен инспекторат в болницата също не е установила пропуски в работата на лекарите, съобщава в. "Струма". Д-р Данов не е бил лекуващ лекар и не е повлиял на лечението на пациентката. Днес докладът по случая ще бъде изпратен в Министерство на здравеопазването, като се очаква оттам да бъде изпратен контролен екип.

По случая днес ще заседава и здравната комисия към Общинския съвет в Дупница, предаде БТА.