Станаха ясни причините за смъртта на пациентката в Дупница

Причините за смъртта на 35-годишната Павлина Спасова в дупнишката болница "Св. Иван Рилски" са остра бъбречна и чернодробна недостатъчност. Смъртта няма връзка с поведението на дежурния лекар д-р Атанас Данов.

Обратно в новината

Коментари - Станаха ясни причините за смъртта на пациентката в Дупница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този псевдо-доктор АЛКОХОЛИК на съд.На свестните лекари се ИЗВИНЯВАМ но на некъдърниците и алкохолиците местото им не е да лекуват хора.

Абе, че има големи мърлячи сред лекарите е вярно. Но пък има и адски свестни, които заслужават да им целуваме ръцете. На пишещите с омраза към тези, които са ги поели още след раждането, лекували са ги като деца от настинки и пневмонии, вадили са им възпалените апендикси, тичат по нощите без значение на време-студ,дъжд,сняг,пек, да им правят инжекции, оперират сърца и мозъци, тумори и перитонити, Вие драги мразещи, мислете преди да пишете, защото вашата омраза един ден, ще се върне към вас като бумеранг. Като не сте доволни от някой лекар - дайте му името, кажете си и вашето име, защото така анонимно плюете, но съм сигурен, че в лекарския кабинет като идете сте по-ниски от тревата, и си давате парите още преди да са ви ги поискали изобщо.Страхливци!

Най-добре ще бъде когато се коментира тоя частен случай да не се правят обобщения засягащи цялото лекарско съсловие.Ако някога някой не е доволен от медицинскиште услуги в страната нека не вини лекарите а политиците които ни докараха до това незавидно състояние.Помня времето когато лекарите вземаха много по-малки заплати а лекуваха по-добре.Но след като вече нищо не е в ред в страната как само здравеопазването да бъде наред.-Нека поставим на везните всичко хубаво което лекарите правят за хората за да видим че въпреки някои неприятни изключение те са героите на нашето време.Те са информирани хора и много добре знаят какви заплати вземат техните колеги по света.И щом нашите лекари все още не са изчезнали там където техният труд е оценяван по добре значи те са и истински патриоти.

наш приятел беше в кома и така си почина бабреците му не функсионираха и за това не бяха докторите виновни а за галост самия тои не и лекува грип или нещо такова и органите му е увредиха,не че вички доктори са кадарни и това се случи в чугбина не в бг

Благодаря! Май ми скриха коментара, та пак ще ви отговоря. Бял съм с руса коса(но без сини очи, голям пропуск, а). И на мен може да ми се случи и ще е трагедия. А сега е трагедия за докторя, който ще трябва да доказва невинността си. Стискам му палци! Но предпочитам той да е жив, дори и виновен, отколкото много от мургавото племе!

Тъпо и упорито повтарям,не ходете на лекар и не плащайте здравни осигуровки.Така ще ни облекчите много!Ще се оправим някак си.

Докторе, бъдете сигурен, ме и ние ще се оправим някак си! Но отрименето на грешките, не е най- умното! Много хора умряха заради кадърни лекари! Мен искаха да ме осакатят за цял живат, такива специалисти! И да Ви кажа, че след препинателен знак винаги се оставя интервал! Дано да не пишете и епикризите си толкова грамотно!

Щом са много умрелите при кадърни лекари,представете си каква е смъртността при средно кадърните или откровенно некадърните.Именно заради такива писания отправих моя призив.Радвам се на разбирането.

Хубаво Ви го е написал ИВ, а пък аз все още очаквам адекватен коментар от специалит по въпросът ми по-долу! И незнам защо е толкова това самочувствие, че сте ненадминати и най-големите? Ами ние инженерите, които се занимаваме с енергетика дали имаме по-малко отговорности от Вас и дали не зависят също човешки животи? Ами да спрем турбини, котли, парно, ток вода и др. пък да видим това живот ли ще е? И ние учим 5-6 години като Вас, но такова надценяване и смаочувствие за най-големи нямаме. Спрете вече да се ебавате с народа! Пак казвам, не говоря за всички доктори. Дал Бог има кадърни хора, които работят и уважават "обикновенните".

Тъпо и упорито мълчание ..... Когато спрете да прикривате към колегите си престъпници, тогава очаквайте хората да си върнат доверието във Вас. За Вас всички други могат да са престъпници, но не и докторите. Абсолютно не обективни сте и затова четете тези коментари... Продължава тъпото и упорито мълчание, което се трансвормира само в тъпоооооо.....

"Директорът обаче заяви, че колегата му не е бил пиян, а е пил антидепресанти." Понеже виждам, че и лекари пишат в темата, ще помоля да коментират и това изказване на лекар ДИРЕКТОР на болницата! Преди няколко дни по една от медиите лекат токсиколог каза и заключи, че не е възможно антидепресанти да покажат алкохол в пробата. Този "доктор", който е и ДИРЕКТОР на всичкото от горе казва точно обратното. Кой от двамата доктори е прав или в учебниците пише че и така може и така? После не се сърдете защо "обикновенните" хора нямаме доверие на "не обикновенните" като Вас!

От всичките глупости в коментарите, има само едно нещо, което си заслужава като хипотеза: А тия роднини защо на петия ден от комата са я закарали в болницата - те пет дни не са ли забелязали, че е в кома, или са изтрезнявали през това време до състояние поне да забележат, че не мърда и почти не диша, а накрая - докторите им били виновни ... Циганска работа! pеплика ! вземи линк защото защото ( нерегистриран ) 11.10.2012 11:58 5 дни са умували как да изкярят. Решили да я хвърлят в болницата за далавера. И още нещо, катаджиите ги мързи да си помръднат задниците, а тръгнали по болниците с дрегери посред нощ. ДАЛАВЕРА! И далаверите са за сметка винаги на тия които бачкат. Затова изчезваме като вид. Остават само безсмъртни цигани, пенсионери и ББ.

Не ходете на лекар и не плащайте здравни осигуровки.Така ще ни облекчите много!!!

Интересно какво ще /НИ/ ядете тогава?

те ще намерят какво да ядат, интересно като изгоните докторите, кой ще лекува тогава? защо не пишете негативни коментари срещу лекарското съсловие, в другата статия? за уникалната операция с която са спасили зрението на дете??

Вие сте си облекчени отдавна, ама умственно!

еми... вече НЕ плащам! То дали се плащат здравни или не, все ни сваляте кожата от гърба! Така, че господа лекари, позасрамете се и вместо да умствати по форумите, се заемете по- отговорно с работата си! Защото останоха много малко съвесните между вас!

абе ти си плаштаи здравните осигоровки нали и викаи пази боже никога да не ти се налага да влизаш в болница защото края е все един я сбаркана диагноза я пиян доктор

Май на теб нещо не ти е в ред! Що пък да няма значение етническата принадлежност? Ми пиши се тогава турчин или циганин, какъвто си и навярно! А къде пише, че лекарят е пиян? И че дрегера е верен? Я по-спокойно! Май и на вас Ви трябва едно "апченце?

Може, може, ама трудно! И как позна, че съм бял и рус, самодето не съм синеок(голям пропуск, а)? Да, ако се случи на мен ще е трагедия! Трагедията е сега само за лекаря, че трябва да доказва невинността си! Стискам му палци!

абе какви проби какви 5 лева чака се просто случая да отмине

а "остра бъбречна и чернодробна недостатъчност" в следствие на какво е? Ако е на закъсняло или погрешно лечение е едно, ако "си ги е имала от малка" е друго...

Май гледаш прекалено много хаус Само да те светна ,че не може да си ги има от малка тези състояния.Те са остри , рязко настъпващи и застрашаващи живота , така че не говорете глупости.Друг е въпросът защо пет дни се е чакало , за да се потърси лекарска помощ.

Има ли някой от пишещите в темата опит с времетраенето на кръвната проба? Ако сте карали пияни и Ви изпратят на кръвна проба за колко време излизат резултатите? Питам, защото ненормално дълго време ми се струва тая проба за алкохол!!! Докато я вземат токувиж изпарил се алкохола от кръвта и ще кажат че всичко е наред и дрегера не бил минал последваща метрологична проверка!

Кръвните проби не били готови, ха ха ха, готови са отдавна, още същия ден, това да не е ДНК анализ! Само, че се чудят кога ще изтрезнее, че да вземат "изтинската проба". Ако няма вина(в което се съмнявам) конкретно за този случай, е изтрепал кой знае колко хора с тоя алкохолизъм.Със сигурност не отива на работа пия и след парти за първи път.

наиз?тина ли? ето след зададен въпрос в гуглето, какво излиза, Law Office of Peter F. Goldscheider Peter Goldscheider Usually about a month. Answer Applies to: California Replied: 6/5/2012

Radostina

Мисля, че няма значение дали жената е от ромски пройзход или не, защото на всеки един от нас може да се случи подобно нещо. А този лекар е хубаво, че няма вина за смьрта на жената, но това не го оправдава, че ходи на работа дали пиян, дали след консумацията на антидепресивни. Независимо от какво са тези установени 2,47 промила в кравта му, то той в този случай не може да взема адекватни решения. А от него зависи живота на хора. Не е хубаво да слагаме всички лекари под общ знаменател. защото сьс сигурност има в БГ и свестни и сьвестни лекари, които си вьршат работата както трябва и дават всичко, което им е по силите. Но не мисля, че е хуманно да се защитава един лекар, който ходи пиян или пьк след употребата на антидепресанти на работа.

кръвните проби не са готови, пише го в статията, дрегера е показал 2,47 промила, а не кръвната проба, антидепресантите трябва да се приемат редовно, а не от време на време, много хора провеждат лечение с антидепресанти и не е нужно да спират работа по време на приема им.

това е нашата даржава никога ама никога няма виновни без значение за какво става вапрос обаче ако откраднеш кокошка или кило ябалки ела да видиш какво става закона се стоварва сас всичка сила

Е, на това му викам аз объркана дЪРЖАВА, объркан нАРОД и объркана ценностна система. "Лекарите" пият, дрогират се взимат рушвети за да ни обърнат внимание, а ние ги жалим сакън да не ги обидиме. Само ще кажа, че аз плащам всеки месец минимум 60лв здравни осигуровки и получавам не по-добра помощ от тази, която получават цигани и пр. Защо тогава плащам? Сигурно защото е задължително! Ако имах избор нямаше и лев да дам за да храня тая докторска сган, която убива хората. Разбира се има и супер кадърни и човечни доктори, за които се надявам, че сами ще се разграничат от останалите.

Ти ли беше ония хрисимият пред кабинета.Голям си бабаит пред компа защо не отидеш да набиеш един доктор в Пирогов или Токуда.Знаем ги ние тези герои-те двама ние сами.

Защо така оскотяхме всички??Защо са тези първосигнални размисли и съвети???За деветте кръга на ада е вярно,но защо трябва да превръщаме краткия си живот в истински ад???Коментариите са разнопосочни,но има една истина-че в мислите си сме скотове!

Колко много омраза се сипе в този форум! Първо страдаха за "убитата" пациентка, сега се злобят, че докторът бил пил. Хора, осъзнайте се и не се настройвайте един срещу друг. На лекарите им е много лесно да ви теглят една и да си заминат, но тогава ще ви питам от кого ще се оплаквате?

Злоба ли?! Ти с всичкя ли си си? Докога трябва да търпим да бъдем лабораторни мишоци на алчните и безскрупулни изверги наричащи се доктори... Че те дори за ветеринари не стават! Предпочитам да умра от липса на лекар, отколкото да бъда убит от такъв "доктор"!

Аз съм лекар и не съм изверг. Кой си ти та да даваш такива определения? Нима ти си най-големия светец на тази Земя?

оф.... ти добре ли си? Я, се осъзнаи и виж, как обичните ти лекари, са превърнали пациентите си в средство за изкарване на пари! Така като гледам какво говориш, вай си мед. лице! И на нас ни е лесно да им теглим по една, пък тогава ще ги питаме ТЕ какво ще правят!

Това си е твое мнение, стой си въздържател и не се бъркай там където ти е слабото място.

С това си изказване потвърждаваш колко много "пиян" и неутрезнял народ има в тая държава! Пожелавам ти такова лечение при такъв доктор за да си пиете заедно, пък дано ви помогне и на двамата.

Винаги докторите невинни, винаги пациенти виновни... Хора псуват и чакат. Какво ли? Доктора не бил пиян, бил на антидепресанти - дрън, дрън. Как не ги е срам пациентите точно тогава да се разболяват - когато докторите пият и се дрогират.

КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВАТ ЛЕКАРИ - ХОДИ НА ВРАЧКИ

Ти виждал ли си пияна врачка и на антидепресанти?

до край всичко,за да спасят живота й -НЕЙНИТЕ БЛИЗКИ ,КАТО БИХА МОГЛИ ДА Й ДАРЯТ ПОЛОВИНАТА ОТ ЧЕРНИЯ СИ ДРОБ ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ,НАПРИМЕР ...ПОНЕЖЕ СА НАЙ-СЪВМЕСТИМИ С НЕЯ ГЕНЕТИЧНО ?????!!!!!А КАТО РЕЗУЛТАТ ПОНЯКОГА ДОНОРЪТ УМИРА ПРЕДИ РЕЦИПИЕНТА,А У РЕЦИПИЕНТА СЕ ЗАСЯГА ЧЕСТО И НОВИЯ ОРГАН ОТ СЪЩОТО

Обръщам се към тези, които хулят лекаря! Ако не знаете починалата е ромка(циганка), тъй че по-полека с нападките! Дали е била здравноосигурена не се знае! Докато не излязат официалните резултати за причините за промилите на лекаря, недейте да злословите! Че много от лекарите не си гледат както искаме работата си е така, но вие гледате ли си я так, както искате от другите?

Има линк към предната статия и там си пише "Тя е била здравнонеосигурена и е от ромски произход." така че тоя въпрос не стои :)

Dobromir Dimitrow

Благодаря за отговора, още по-зле за защитниците на едно мургаво племе!

А тия роднини защо на петия ден от комата са я закарали в болницата - те пет дни не са ли забелязали, че е в кома, или са изтрезнявали през това време до състояние поне да забележат, че не мърда и почти не диша, а накрая - докторите им били виновни ... Циганска работа!

5 дни са умували как да изкярят. Решили да я хвърлят в болницата за далавера. И още нещо, катаджиите ги мързи да си помръднат задниците, а тръгнали по болниците с дрегери посред нощ. ДАЛАВЕРА! И далаверите са за сметка винаги на тия които бачкат. Затова изчезваме като вид. Остават само безсмъртни цигани, пенсионери и ББ.

То на представителите на едно по-мургаво племе, известно с кражби и простотия, всички , които не им дават наготова, са им виновни!

Ясно е - жената е била безсмъртна, но лекарите са намерили начин да я убият! На толкова прост народ и тези лекари са му много!!!

Той и доктора не е безсмъртен. Да си пази черния дроб, че стова пиене.....

ДОКТОРИ, УЧИТЕЛИ, ПОЛИЦАИ...?!САМО СЕ ОПЛАКВАТ, ЧЕ СА ИМ НИСКИ ЗАПЛАТИТЕ, АМА И ТОВА КОЕТО ПОЛУЧАВАТ, НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ. ДЪРЖАТ СЕ С ХОРАТА СЯКАШ ОТ ТЯХ НИ ЗАВИСИ ЖИВОТА, КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е ИСТИНА. ЖАЛКО, ЧЕ СЕ ИМАТ ЗА БОГОИЗБРАНИ И СЕ НАЛАГА ДА СТИГАМЕ ДО ТЯХ.

Ами не стигайте до нас и сами се учете, сами се лекувайте, сами се пазете ... Простият човек винаги ще завижда на учения, но не си мислете, че някой ще Ви дондурка за без пари! Получавате това, за което плащате! И понеже всеки иска да прецака другия, за това е такова положението на всички ни! Но за разлика от простите мързели, умните и учените се ориентират към места, където ценят акъла им и си се оправят!

И на тези места могат да си поркат в работно време колкото им душа иска....:) Ама там депресантите не показват наличие на 2,47 промила алкохол. Само тук след като си заплатиш имаш щастието да попаднеш на лекар, който е за съвсем друго заведение. Та разбира се, че самолечението в някои случаи е за предпочитане, отколкото да бъдеш увреден или да си отидеш от лекарски грижи.

Колко НАГЪЛ трябва да си,за да не си здравно осигурен,да търсиш медицинска помощ и да заливаш с помия в медиите медиците,които сам си потърсил без да имаш морално право на това !?

Не е нужно да си нагъл. Стига и да си мургав, да не кажа по-точния термин, че може да ме цензурират!

Колко НАГЪЛ трябва да си,за да не си здравно осигурен,да търсиш медицинска помощ и да заливаш с помия в медиите медиците,които сам си потърсил без да имаш морално право на това !?

Колко нагъл трябва да си да искаш от безработните да си плащат здравните осигуровки??? В нормалните страни като си безработен държавата ги плаща!

Аз като работя и си плащам осигуровките защо се налага да чакам с месеци за едно изследване за което има ограничен брой направления и най-накрая да отивам и да си плащам ??? Нагъл си ти, че изобщо се обаждаш в защита на една общност неграмотни и безработни паразити!

Кое ти плаща държавата, че не разбрах? В коя държава държавата плаща на безработните осигуровки? В Държавите номера на здравното ти осигуряване е по важен от лична карта.

Ще кажат ли сега първосигналните медии -извинявай?Не те са безгрешни.А на всички които оплюват лекарите искам да кажа-осъзнайте се!

A нормално ли е да се ходи пиян на работа?

А нормално ли е да оплюваш някой без да знаеш фактите. Пък и обобщаваш - бил пиян? Как разбра, от промилите ли? Или от поведението му? Вече се писа, ако е пил (но незначи "пиян") има си шефове, те да решават. Но с пациента не е действано погрешно.

ХА-ХА, НА ДОКТОРА ПРОБАТА ОЩЕ НЕ Е ГОТОВА!! ВИЕ ВИДЕЛИ ЛИ СТЕ ВИНОВЕН ДОКТОР? НО ТЕ НЯМАТ НИКАКВА СЪВЕСТ, ЗАЩОТО АКО ИМАХА, ДОСЕГА ДА СА УМРЕЛИ ВСИЧКИ ТЪПИ ДОКТОРИ, КОИТО СА УБИЛИ ХОРА С НЕВЕЖЕСТВОТО СИ.

Когато ти станеш лекар и минеш през деветте кръга на ада, за да изучиш и всеки твой ден да е свързан пряко с тънката линия между живота и смъртта, когато живееш на ръба поради ниската си заплата, въпреки невероятния стрес, едва тогава би разбрал за какво става дума. Иначе е безкрайно лесно да хулиш по форумите и да обиждаш!

Как да отида на лекар, като се знам къв съм инжинер!!! И лекаря като ми каже: "Дай да опитаме с това лекарство кво шь стани, пък ша видим после..." И храним аптеките и себе си с ненужни отрови...

Защо така оскотяхме всички??Защо са тези първосигнални размисли и съвети???За деветте кръга на ада е вярно,но защо трябва да превръщаме краткия си живот в истински ад???Коментариите са разнопосочни,но има една истина-че в мислите си сме скотове!

Откачено докторско племе.търговци и пияници долни ,пък заплатите им били малки,хич не заслужават даже ,да убиват хора и да им се плаща.платени убийци.

Ти какъв си по професия? Или сред представители на твоята професия няма търгаши и пияници. Чакам да ми отговориш, за да ти изпратя линкове към статии за такива гнили ябълки във всяко едно съсловие. Сигурен съм, че каквото и да ми напишеш ще намеря много лесно статии за пияници-твои колеги. Така че по-внимателно с тези "тежки" обвинения, че за 5 сек ще те направя зя смях.

А толкова лесно е да охулиш човек -в случая лекар-без да се мисли за последствията!Замисли ли се някой какъв е бил деня ня лекаря , колко ли работа е свършил и ..колко други обиди е понесъл, той все пак човек ..като всички....Но у нас първо се пише , действа ,сриваш някой ...и после СЕ МИСЛИ....!!!!

Да пие след работа!

Ще се извините ли на доктора, когото първосигнално оплюхте? Или ще чакате да допрете до него, и тогава ще се направите че много го уважавате!

за какво да се извинят? 2 промила си е два промила... ако ще да е от антидепресанти. нямал е какво да прави на работа с такова съдържание в кръвта.