Това постанови Софийския градски съд.

Любомир Димитров бе осъден за разстрела на Юлиан Лефтеров - Кокошката, убит на 8 януари 2009 г. и Иван Пайнавелов - Сапата, разстрелян на 12 април 2009 г. край Бистрица.

За убийството на Юлиян Лефтеров, Гребеца получи 18 години затвор, за това на Иван Пайнавелов - Сапата - доживотен затвор, затова му се налага по-тежкото наказание.

Гребеца ще изтърпи наказанието при специален режим. Освен това трябва да заплати 300 000 лева кръвнина на родителите на Юлиан Лефтеров. Дъщерята на Иван Пайнавелов не стъпи като граждански ищец на делото. Димитров трябва да заплати и към 20 хиляди лева разноски по делото, за които съдът издаде служебно изпълнителен лист.

Въпреки че в момента Любо е в затвора, където излежава 10- годишната си присъда по делото "Наглите", съдът му наложи и мярка "задържане под стража", тъй като за отвличанията на Гребеца му остава да изтърпи още около 5 месеца лишаване от свобода. Освен това той работи зад решетките.

Поради тази причина, за да се предотврати евентуално негово бягство след края на присъдата му за "Наглите", съдия Николов му определи "задържане под стража", което ще бъде реализирано веднага, след като изтекат 5-те месеца затвор по другото дело.

Гребеца е един от осъдените, които искат вече два пъти условно предсрочно освобождаване.

Присъдата не е окончателна, подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.