Началникът на очната клиника в Александровска болница доц. Александър Оскар е подал оставка от Съвета на директорите на здравното заведение, съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Офталмологът качи и молбата си за напускане, която е депозирана днес до служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

"Изложих подробно и мотивите си за това решение. Вярвам в бъдещето на "Александровска" болница и съм уверен, че хората от, които зависи то ще вземат най-мъдрото решение. Никога не съм се занимавал с оперативното управление на лечебното заведение, но винаги съм се стремял да помагам с всички възможни средства на болницата. Благодаря на всички колеги, които подкрепиха моите усилия за промяна на начина, по който се управлява лечебното заведение в разрез със закона и установените норми", написа доц. Оскар.

В молбата си началникът на очната клиника заявява, че не е съгласен с начина на управление на лечебното заведение от страна на изпълнителния директор проф. Борис Богов. Според доц. Оскар, заседанията на Съвета на директорите са формалност, свързана единствено и само с подписване на протоколи без реално обсъждане и приемане на решения.

Наложената от изпълнителния директор на лечебното заведение тенденция за еднолично управление на лечебното заведение е в противоречие със закона и устава на дружеството и не съответства на моите разбирания за мястото и ролята ми в Съвета на директорите.

Доц. Александър Оскар твърди още, че за последната година не му е предоставена никаква информация за финансовото състояние на дружеството, въпреки исканията му за достъп до такава.