Възрастен мъж загуби пенсията си в Несебър, докато се прибирал от пощата към дома си. Ден по-късно добри хора му я възстановиха след апел в социалните мрежи.

Всичко започва с призив във Фейсбук групата "Шофьори Несебър", ако някой е намерил изгубената сума, да я върне на мъжа. Публикацията бързо набира популярност сред членовете на групата, които са над 20 хиляди души и мнозина спонтанно решават да помогнат на човека, като съберат сумата от 540 лева.

Сред тях е и Цветелина Янакиева, която поставя кутия за дарения в аптеката си. "Просто се вдъхнових да помогна по някакъв начин. Все пак е началото на годината. Да посрещне човека годината както трябва със спокойствие. Първоначално се събраха едни 330 лв. и остатъка се допълни на другия ден пак. Кой колкото можеше - остави", каза тя пред БНТ.

Десетки клиенти и граждани идват в аптеката, за да помогнат кой с колкото може, за да има как човекът да преживее месеца.

Цветелина разказва, че човекът плакал от щастие, когато се срещнала с него, за да му възстанови изгубената пенсия: "На първо място не трябва да забравяме, че трябва сме добри. Да бъдем хуманни, да бъдем съпричастни към страданието и болката на други хора и когато можем да помагаме!", каза още тя.

Администраторите на Фейсбук групата "Шофьори Несебър" искат пострадалият човек да остане анонимен. За тях е важно, че са стоплили сърцето му с подкрепата си.