Директорката на болницата в Ловеч д-р Румяна Нановска е поставена под карантина, тъй като тя е била лекарката, прегледала първия диагностициран с коронавирус в Троян. Тя е инфекционист по специалност и е поела пациента, но заедно с нея карантинирани са и други доктори, медицински сестри и санитар, които също са били в досег с Веселин Ангелов, който е учител по сноуборд.

Първите симптоми на заболяването се проявили още на 10 март, но бил прегледан чак 4 дни по-късно в болницата в Разлог. Там с рентгенова снимка му поставили диагноза вирусна пневмония. На другия ден мъжът се прибрал в Троян, където контактувал само със семейството си, но то е от 6 души. След преглед в МБАЛ-Троян Ангелов е приет в инфекциозното отделение на болницата в Ловеч в неделя.

Тогава е установено, че той е контактувал с общо 22-ма души от Ловешко, сред тях и са две семейства от 6 души, които му били на гости в Банско, където отдавна всяка година давал уроци по сноуборд. 

"В момента състоянието му е задоволително, със самостоятелно дишане е, чувства се добре", коментира д-р Анета Винева- директор на РЗИ-Ловеч.

Тя уточни, че още един пациент е настанен в инфекциозното отделение в Ловеч, като неговите изследвания още се чакат.

Тази сутрин от Националния кризисен щаб съобщиха, че вече установените случаи на COVID-19 са 67, като двама от тях - съпрузи, починаха.