По информация на БНР, Васил Велев е журналист с повече от 30-годишен опит в електронните медии. Започнал е като репортер в радиото. Работил е като новинар, редактор и водещ на нощния блок.

След конкурс през 1992 година заминава на работа в българската редакция на Би Би Си. В последните три години е подготвял радиожурналисти в Тайланд, Малдивите, Филипините. Бил е член на жури на радио- и телевизионни конкурси.

Васил Велев има страст към новините, далечните пътувания, музиката и футбола. Привърженик е на лондонския "Чарлтън“.

Лили Маринкова: Познавам почерка на управляващите

Пред Клуб „Z“ досегашната директорка на Хоризонт, Лили Маринкова, заяви, че не е освободена от длъжност, а уволнена от радиото.

„При връчването на заповедта Велев ми каза, че "Хоризонт" е съсипан и аз съм една от виновните. Малко по-късно имахме среща - целият състав на "Хоризонт" с Александър Велев и Васил Велев - новопредставения директор на програмата“, споделя Маринкова.

По думите й, тя е помолила Александър Велев да каже пред хората, наистина ли е съсипан "Хоризонт", при което той замълчал.

„Защото чисто обективно, данните не говорят за това. Трябват ми две години стаж за пенсиониране, Велев отсече: "Ще отидеш на трудовата борса", казва още Лили Маринкова.

Александър Велев: Програмата не е такава, каквато трябва да бъде

"Освободил съм директора на програма "Хоризонт" и съм назначил нов директор", така генералният директор на БНР Александър Велев обясни уволнението на Лили Маринкова пред "24 часа".

"Като директор на програма "Хоризонт" тя е отговорна за нея, а програмата не е такава, каквато трябва да бъде", каза още Велев.

Маринкова няма да води вече "Неделя 150", но предаването не спира, ще го има още тази неделя, но с друг водещ. "Голяма част от водещите са на ротационен принцип", допълни Велев.