Земетресението е било с епицентър между селата Брод и Злато поле, Димитровградско, с дълбочина 3,9 км, съобщиха от сеизмичната станция в Димитровград, цитирани от БТА.
Трусът е бил с магнитуд 3,8 по Рихтер, отчете обаче Европейският средиземноморски сеизмологичен център, цитиран от "Фокус".

Земетресението бе ясно усетено в Симеоновград, каза кметът на общината Милена Рангелова. Всички деца и ученици са били евакуирани от местните училища и детски градини. Децата ще спят следобед с дрешките си, за да има възможност да бъдат изведени веднага при евентуален втори трус, добави Рангелова, цитирана от БТА.

По-късно трус от 2,4 по Рихтер бе регистриран на 9 км западно от Симеоновград в 11,18 часа, съобщи Европейският сеизмологичен център. Земетресението е на 10 км източно от Димитровград и на 43 км южно от Стара Загора. Дълбочината е 10 км.
Друг слаб земен трус бе регистриран в Южна България в 12,46 ч. Силата му е 2,3 степен, епицентърът - на 10 км западно от Любимец, 13 км южно от Харманли и 51 км западно от Одрин, Турция.

За половин час вечерта в района на Тополовград бяха регистрирани три земетресения, съобщиха за "Фокус" от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Първият трус е станал в 20,03 ч. с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер. Вторият в 20,07 часа е с магнитуд 2,4 по скалата на Рихтер. Третият трус е станал в 20,19 часа и е с магнитуд 2,5 по Рихтер.
Земетресенията са усетени в селата над Тополовград – Генерал Тошево, Овчи кладенец и Скалица.

Серията започна с трус с магнитуд 3,2 по скалата на Рихтер, усетен е в 20,21 ч. вчера с епицентър на 19 км западно от Елхово и на 5 км северно от Тополовград.
Второто земетресение е с магнитуд 3,6 и е усетено в 21,04 ч. с епицентър на 53 км югоизточно от Стара Загора, на 24 км югоизточно от Раднево и на 15 км северозападно от Тополовград.
Третият земен трус е с магнитуд 3,1, усетен е 21,19 ч. с епицентър на 6 км югоизточно от Тополовград.
Четвъртият земен трус е с магнитуд 2,9, усетен е в 22,47 ч. с епицентър на 13 км югозападно от Тополовград и на 26 км северно от Свиленград.

При нито едно от земетресенията няма данни за жертви и материални щети.