Девет от задържаните вчера служители на "Автомобилна администрация" (ДАИ) в Благоевград остават в ареста. При акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП над 10 работещи в контролната транспортна институция бяха отведени с белезници в полицията. Те искали и получавали подкуп от представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушители от транспортните фирми. Исканите суми били между 300 и 600 евро.

Сред освободените е началникът на контролното звено Бойко Ханджийски, спряган за директор на областната структура, която близо две години няма постоянен ръководител, предаде БНР.

До късно снощи са продължили процесуално-следствените действия на спецорганите по събиране на доказателства за дейността на организираната престъпна група в ДАИ, която е вземала рушвети, за да не издава актове за нарушения и наказателни постановления.

По непотвърдена информация екипи на ГДБОП са извършили проверки в две счетоводни къщи на територията на град Петрич, които обработвали документи на транспортни фирми, предимно гръцки.

Очаква се по-късно днес на пресконференция Специализираната прокуратура да даде повече информация по акцията "Антикорупция" в "Автомобилна администрация".

По случая със задържаните служители на ДАИ-Благоевград са използвани Специални разузнавателни средства, стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Европарламента.